Így kell helyesen arcot tisztítani tusolás közben

2022. május 09. |

Sokan vannak, akik nem kérnek a tükör előtti artisztítási procedúrából, és inkább a tus alatt mossák meg arcukat. A bőrgyógyász szerint nincs ezzel semmi baj, amennyiben betartanak két fontos tanácsot.

Rengeteg bőrápolási mítosz kering a világhálón, amelyek közül az egyik, hogy tusolás közben nem szabad arcot tisztítani. Dr. Marisa Garshick okleveles New York-i bőrgyógyász szerint azonban nincs azzal semmi baj, ha valaki a zuhany alatt mos arcot, de két jótanácsot mindenképp fogadjon meg, hogy alapos, de egyben gyengéd is legyen a művelet.

arctisztítás

„Az arcmosás rendkívül fontos, de egyéni preferenciákon múlik, hogy ki hogyan csinálja. Ha az tusolás közben a kényelmes, mert máskülönben elfelejtené, akkor az úgy van rendjén – mondja a szakember, és hozzáfűzi, ügyeljünk arra, hogy a víz langyos legyen, a forró víz ugyanis nem tesz jót a bőrnek. – A langyos víz a jó, a túl forró irritálhatja a bőrt, és lemossa a bőr természetes olajait, így ha az arcmosásra kerül sor, vegyünk vissza a hőfokból. A tus alatti arctisztítás egy további fontos kritériuma, hogy a zuhany alatti műveletek utolsó mozzanata legyen az arctisztítás. – A legjobb, ha zuhanyozás közben az utolsó lépésként mosunk arcot, hogy leöblítsük a sampon, kondicionáló vagy más, zuhany alatt használható termék esetleges maradékait, lerakódásait, amelyek gyakran irritációhoz, illetve pattanások kialakulásához vezethetnek.”

Forrás: Wellandgood Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban! 60 felett

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban!

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel antigyökök

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel