Így kell helyesen arcot tisztítani tusolás közben

2022. május 09.
Sokan vannak, akik nem kérnek a tükör előtti artisztítási procedúrából, és inkább a tus alatt mossák meg arcukat. A bőrgyógyász szerint nincs ezzel semmi baj, amennyiben betartanak két fontos tanácsot.

Rengeteg bőrápolási mítosz kering a világhálón, amelyek közül az egyik, hogy tusolás közben nem szabad arcot tisztítani. Dr. Marisa Garshick okleveles New York-i bőrgyógyász szerint azonban nincs azzal semmi baj, ha valaki a zuhany alatt mos arcot, de két jótanácsot mindenképp fogadjon meg, hogy alapos, de egyben gyengéd is legyen a művelet.

arctisztítás

„Az arcmosás rendkívül fontos, de egyéni preferenciákon múlik, hogy ki hogyan csinálja. Ha az tusolás közben a kényelmes, mert máskülönben elfelejtené, akkor az úgy van rendjén – mondja a szakember, és hozzáfűzi, ügyeljünk arra, hogy a víz langyos legyen, a forró víz ugyanis nem tesz jót a bőrnek. – A langyos víz a jó, a túl forró irritálhatja a bőrt, és lemossa a bőr természetes olajait, így ha az arcmosásra kerül sor, vegyünk vissza a hőfokból. A tus alatti arctisztítás egy további fontos kritériuma, hogy a zuhany alatti műveletek utolsó mozzanata legyen az arctisztítás. – A legjobb, ha zuhanyozás közben az utolsó lépésként mosunk arcot, hogy leöblítsük a sampon, kondicionáló vagy más, zuhany alatt használható termék esetleges maradékait, lerakódásait, amelyek gyakran irritációhoz, illetve pattanások kialakulásához vezethetnek.”

Forrás: Wellandgood Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!