Ez a nők legkritikusabb pontja? Így harcolj a csúnya dekoltázs ellen

2022. május 17.
Árulkodó háromszög a testünkön, amely akár a valós korunknál idősebbnek is mutathat bennünket? A dekoltázs feszességét veszített bőre sok nő számára komoly fejtörést okoz harminc fölött. De vajon mit tehetünk ellene?

A kulcscsont és a dekoltázs közötti fordított háromszög területét sok nő az évek múlásával nem szívesen „teszi ki az ablakba”. A nők a fiatalosságért folytatott küzdelme kapcsán sokszor a nyak vagy a kéz bőrét emlegetik fel, mint kritikus pontot, pedig a gravitáció és az öregedés elleni küzdelem során kifejezetten sokan veszítünk csatát a dekoltázst terén is. A „megereszkedett”, ráncos mellkasi rész brit szépségszakértők szerint az arc után a második leginkább felemlegetett szépségprobléma.

dekoltazs-szepseg

A tudomány jelenlegi állása szerint a 40 év feletti korosztályban már tényleg akut szépségproblémát jelentő jelenségre a leghatásosabb válasz – otthoni körülmények között – a gyengéd hámlasztás és az alapos, mély hidratálás. A reggeli felkeléskor az árulkodó, mély traktorkeréknyomokat idéző ráncosodás ellen néhány fanatikus, vagyis inkább haladó szépségfanatikus selyempárnát, dekoltázsredőt űző tapaszokat, éjszakai melltartót, dekoltázspárnát vet be, de kezdő lépésként elég lehet egy bombabiztos retinolszérummal és egy hámlasztóval megágyaznunk az anti-dekoltázsránc szépségrutinunknak.

Extra termékek 

A peelingek, maszkok, szérumok és ampullák formuláival nemcsak az arcunk, de a dekoltázsunk bőrét is kényeztethetjük a napi bőrápolás mellett. A fizikai hámlasztókat (amennyiben nem a kémiai verziókra szavazunk), akár zuhany alatt is bevethetjük hetente egyszer, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől. Így a krémek, szérumok is mélyebben fejtik ki hatásukat. A szérumok és ampullák esetében lehetünk bőkezűek, akár naponta is felvihetjük, pláne, ha intenzív dekoltázsszépítésben vagyunk. A helyes krémezési technika is fontos, igyekezzünk alulról felfelé felkenni a krémeket, szérumokat, ezzel támogatva a bőrünket a gravitáció elleni harcban, és fokozva a véráramlást.

Okozza a csúnya gyűrődéseket a genetikánk, netán a fiatalkori, bősz napozás, vagyis egy jó alapos napkárosodás, adjunk magunknak és a rutinunknak némi időt. Ha a redők, a bőr lazasága semmit sem változik, akkor jöhetnek a komolyabb beavatkozások. Azok, akik idegenkednek a lézer erejétől (pedig ez pár napos kellemetlenség ellenére nagyon szép friss, bababőrt varázsol, megbirkózik az apróbb ráncokkal, napfoltokkal, hegekkel), a bőrselymesítő, kollakénfokozó  ­Juvederm Volite vagy a  Volbella injekciós beavatkozásokat ajánlják.

Jöjjön néhány terméktipp dekoltázsráncokra!dekoltazs-szepseg

GOLDFADEN MD Retinyl palmitate éjszakai krém

dekoltazs-szepsegTHE ORDINARY 325 mesh szemcsefinomságú C-vitamin

AVON HEAVENLY HYDRATION nyak- és deloltázsfeszesítő szérum

dekoltazs-szepseg

Schüssler feszesítő lifting arc- és dekoltázskrém

dekoltazs-szepseg

Aromax Botanica Kókusz&Shea Anti-Aging Dekoltázsápoló

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sleep&Glow Pillow (@sleepandglow) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TellGrade Active (@tellgradeactive) által megosztott bejegyzés

 

Olvass tovább!