Ez a három körülmény öregíti leginkább a kézfejünket

2022. március 04.
Sokak dilemmája, hogy kézfejük jóval öregebbnek hat, mint ők maguk. A kezek elöregedése gyakran az alábbi három körülmény számlájára írható.

kézkrém

Napsugárzás: Bár a napi szépségápolási rutinból nem hiányozhat a fényvédő, a legtöbben azt csak az arcukra hordják fel, nagyon sok érzékeny bőrfelület – úgy mint a fülek, a nyak, a tarkó, a dekoltázs és a kézfejek – viszont kimarad, pedig pont annyira érzékenyek, mint az arcbőr. Aki szeretne vigyázni a kezeire, szerezzen be fényvédelemmel ellátott kézkrémet, és az év 365 napján használja azt!

Cigaretta: A cigaretta füstjében számtalan olyan vegyi anyag van, ami káros hatással van a bőrre, annak rugalmasságára, elpusztítja ugyanis a bőr elasztikusságáért felelős kollagént és elasztint. A cigaretta hozzájárul a rossz keringéshez is, nem jut elegendő oxigén és tápanyag a bőr sejtjeihez, ami felgyorsítja a kezek idő előtti öregedését, a bőr sápadtabbnak tűnhet, és foltok is kialakulhatnak rajta.

Elhanyagolás: A kézfejek gyors öregedéséhez hozzájárul az is, ha nem ápoljuk rendszeresen a kezeinket. Szakértők szerint a kézkrém minden éjjeliszekrény kötelező kelléke kellene, hogy legyen. Mivel a bőr az életkor előrehaladtával elvékonyodik, ezért egyre több védelmet és ápolást igényel. A napi szépségápolási rutinod terjeszd ki a kezedre is! Tisztítsd, használj szérumot, hidratáld, és ne feledd a fényvédőt!

Forrás: Firstforwomen Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!