Körmös helyett erre költs! Szépségtippek

2021. július 09.
Miközben sokan a bőrproblémáikat sminkkel kendőzik, pénzüket pedig a műkörmösnél hagyják, azon panaszkodnak, hogy drágák az egészséges ételek. Valóban? Pedig hidd el, hogy többet tehetsz a szépségedért, ha a hangsúly átkerül a táplálkozás fontosságára. Szépségbloggerünk, Peonilla tippjei következnek.

Tudtad, hogy az emberi testben tízszer több baktériumsejt van, mint emberi? Mondhatnánk kissé sarkítva úgy is, hogy inkább vagyunk baktériumok, mint emberek. Ezeknek a baktériumoknak a nagy százaléka a beleinkben található, egyensúlyuk pedig felelős az immunrendszerünk erősségéért, lelki állapotunkért, sőt a bőrünk, hajunk és körmeink egészségéért is. Gyakorlatilag a beleink olyanok, mint egy második agy, melyek jelzéseire sokkal jobban oda kellene figyelnünk. Ha ugyanis valami nincs rendben odabent, arra a szervezetünk különféle tünetekkel próbálja felhívni a figyelmünket például puffadás, székrekedés, hasmenés, fáradékonyság, sőt akár hajhullás, bőrproblémák (ekcéma, pikkelysömör, rosacea, akne stb.) formájában is.

szep-korom-etkezes

Nagyon szép és jó dolog, ha rászánjuk az időt arra, hogy szépek legyenek a körmeink és ezért eljárunk kéthetente körmöshöz, netán havonta bejelentkezünk kozmetikushoz, arról azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy olyan egyszerű dolgokkal, mint hogy mi kerül otthon az asztalra, sokat tehetünk nemcsak az egészségünkért, de a megjelenésünkért is. Tévhit azonban, hogy ehhez óriási kiadásokba kellene vernünk magunkat, hiszen nem minden drága, ami egészséges. Íme kezdetnek három egyszerű tipp, hogy a szépséged érdekében hogyan reformálhatod meg a táplálkozásodat.

szep-korom-etkezes

Péksüti helyett zabpehely

A reggeli a legfontosabb étkezés, amit bizonyára nem most hallasz először, mégis sokan hajlamosak egy jó erős feketével indítani a napot, majd maximum valamilyen péksüteménnyel csillapítják az étvágyukat, amit a munkahelyükhöz vezető úton kapnak be kutyafuttában. Pedig végtelenül egyszerű lenne például egy tál zabpelyhet elkészíteni egy kevés növényi tejjel, mézzel és friss gyümölcsökkel. Mindez nem több mint öt perc, ráadásul párszáz forint fél kiló zabpehely bármelyik szupermarketben. A zabpehely nemcsak gazdag rostokban, fehérjében, szelénben, mangánban, foszforban, magnéziumban és prebiotikumokban, de bőrszépítő E-vitaminban és cinkben is, ráadásul sokáig eltelít.

Tipp: Ha még sincs időd rá a reggeli rohanásban, előző este is bekeverheted a zabkásád (ezt hívják overnight oatsnak), és egy kis lezárható ételtartó dobozban beteheted a hűtőbe. Másnap elég csak kikapnod, felöntened egy kevés vízzel vagy növényi tejjel, és már indulhatsz is!

Ha kíváncsi vagy Peonilla cikkének teljes változatára, kattints tovább!

A cikk egy korábbi változata a Nők Lapja Egészség 2017/6. számában is megjelent.

Olvastad már?

Fotó: Pexels