A tökéletes szempillaspirál titka

2022. június 02.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője most abban segít, hogy hogyan válassz magadnak megfelelő szempillaspirált.

Hogyan válasszunk?

Én is úgy vagyok vele, mint a legtöbb nő; a szempilláim kifestése egy egyszerű alapsminkből sem maradhat ki. Valahogy meztelennek érzem a szemeimet, ha nincsen rajtuk spirál. Ráadásul az elmúlt évek sminktrendjei is nagy hangsúlyt fektetnek a tekintet ilyen fajta kiemelésére. Az épített tartós pillák is aratnak, akár több D-ben is, és egyre többen ragasztanak házilag is műszempillát maguknak.

smink-szempilla

Ezt a „szempilla-központúságot” a nagy sminkgyártó márkák persze azonnal lekövették, így elképesztő szelekció jött létre a különböző spirálok között. De! Mindenekelőtt fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a pillák túltolása pont a szemünk igazi szépségéről veheti el a hangsúlyt. Ezért itt is a legfontosabb szempont a személyre szabás és az ízléses kivitelezés.

Nézzük, kinek mi ajánlott!

smink-szempillaDúsító funkció:

  • Azoknak kell dúsítással foglalkozni, akiknél nem a szálak hosszúságával, hanem a növési sűrűséggel van probléma. A dúsító funkciójú szempillaspirálok felkenésekor jó, ha a kefe minél borzasabb, hiszen így lesz lehetséges a festék tömörebb felvitele.

Hosszító funkció:

  • A sűrűn nővő, de rövidebb szálakkal megáldott hölgyeknek a hosszabbítás fog nagyon jól mutatni. Itt a rostszálakkal ellátott spirálok hoznak nagy változást. A kefe kiképzése jobb, ha keskenyebb és merevebb formájú, ugyanis a festék felfésülése a végekig így lesz a leghatékonyabb.

Kunkorító funkció:

  • A lifting funkcióval ellátott termékek azoknak tökéletes megoldások, akik az egyenes növésű pilláikat akarják felkunkorítani. Kifestés előtt érdemes egy pödrővel indítani. Az utána alkalmazott megfelelő spirál ezt a megemelt funkciót fogja tartósítani, így akár a nap végéig is megmarad a hatás. Ezek a spirálok félkör ívű applikátorral működnek a legjobban.

Vízálló funkció:

  • Ez a funkció mindenkinek ajánlott, ha nagyon tartós eredményt akar. A hétköznapokban azoknak a nőtársaimnak ajánlom, akiknek mindig felkenődik a spiráljuk. Ez lehet zsírosodó szemhéj miatt, de egyszerűen vannak olyan szemformák is, ahol ez egy állandó probléma. Ezeknél a vízálló termékeknél arra kell figyelni, hogy az esti lemosás könnyen menjen, és ne koptassuk ki a pilláinkat a sok dörzsöléssel. Ezért mindenképp olajos szemkörnyék lemosót ajánlok hozzá.

Fekete-barna-színes: 

  • Fekete szempillaspirállal lehet a legdrámaibb hatást elérni, különösen extrafekete pigmentáltsággal, ami mostanság több márkánál elérhető. Ugyanakkor szőke hajú, szőke szempillájú hölgyeknek nagyon ízléses választás egy mélybarna spirál a fekete helyett. A színezett spirálok közül a padlizsánszínű a leghordhatóbb, ennél a lilás pigment gyönyörűen meg tudja bolondítani a szemszín erejét. A további színes spirálokat olyanoknak ajánlom, akik szeretnének formabontó hatást elérni kevés termékkel. 

Fotó: Jámbor Zsófia Photography Modell: Isabel – White Modell Management Smink: Katz Nikolett Haj: Lencsés Dóra Hair&Makeup

Olvass tovább!