A szerkesztőség szépségkedvencei nyárra: Kránicz Dorottya

2022. június 27.
Minisorozatunkban szerkesztőségünk tagjai rántják le a leplet arról, mivel tartják magukat top formában. Ezúttal Kránicz Dorottya kolléganőnktől következik három, már kifejezetten a nyári neszeszerbe válogatott szépségkedvenc.

szepsegkedvencek-kiehls-mac-bobbi-brown-arcpakolas-szemceruza-pirosito

Körömvirág luxuskivitelben

Már jó ideje leplezetlenül rajongom a Kiehl’s termékeiért (korábban írtam már az avokádós szemránckrémükről és a csodálatos Midnight Recovery Concentrate arcolajról is), de a körömvirágos termékcsaládjukat eddig nem igazán ismertem – korábban próbáltam már az arctonikot, amit szerettem is, de mivel van már egy jól bevált micropeeling tonikom, ez a termék ha méltatlanul is, de kiesett a mindennapi rutin körforgásából. Most akkor jött szembe a család, amikor egy kifejezetten nyári, nyugtató és hidratáló maszkot kerestem – ez lett végül a Calendula Petal Infused Calming Mask. Ez egy elképesztően könnyű, géles állagú maszk, ami nagyon különbözik a hagyományos, száradás közben gyakran húzódó érzetet keltő, nehezen levakarható arcmaszkoktól. Itt egy lágy, hűsítő réteg kerül az arcra, ami igazi megváltás egy nyári nap után, pláne, ha egy kicsit megkapott minket a nap, és van egy kis égő érzés a bőrön. Az én bőröm alapvetően kombinált, szóval nyáron tényleg csak egy könnyű hidratálóra van szükségem, de azért jólesik néha egy kis extra táplálást adni neki egy hidratáló maszkkal. Ez a körömvirággal és Aloe Verával készült formula nagyon jól puhítja és feltölti a bőrt, miközben hűsít és nyugtat is. Azonnal felszámolja a szárazabb, kellemetlen érzetű területeket a bőrön, az pedig külön szuper, hogy nagyon könnyű lemosni – mosás közben még érdemes vele körkörös mozdulatokkal áttisztítani és felélénkíteni az arcot. Kipróbáltam mellé a Calendula Serum-Infused Water Creamet is, ami ugyanezt a könnyű, tényleg szinte vizes textúrát hozza, és pont megfelelő hidratálást biztosít a nyári napokon. Bár nálam általában nem elsődleges szempont egy termék illata, ennél a családnál nagyon kellemesre sikerült az édeskés, virágos illat, amit különösen a toniknál szerettem meg – azt olyan érzés felkenni, mintha egy nagyon finom lehűtött teával mosnánk át az arcunkat.

szepsegkedvencek-kiehls-mac-bobbi-brown-arcpakolas-szemceruza-pirosito

Hangsúlyos és természetes 

Alapvetően nem igazán szoktam sminkelni a szememet, de ha elmegyek valahová este, szeretem egy pici tussal és/vagy szempillaspirállal hangsúlyozni. Eddig egy nagyon szép géles Bobbi Brown tust használtam, enyhén csillámos barna árnyalatban, de szerettem volna valami még gyorsabban, és még egyszerűbben használható terméket (amit az állandó tisztításra szoruló ecset nélkül is lehet használni). Azt nyilván sejtettem, hogy ez kézenfekvő módon szemceruza kell, hogy legyen, viszont én valamiért sosem szerettem a hagyományos ceruzákat – úgy éreztem, nem siklanak elég jól a szemhéjam érzékeny bőrén, ráadásul nekem valahogy nem is hagytak olyan intenzív és precíz vonalat. A MAC Technakohl linere (Brownboarder árnyalatban) kicsit átmenet egy tus és egy ceruza között: könnyen használható, mégis nagyon krémes és pigmentált szint vihetünk fel vele a szemre. Én igyekszem vékonyan, csak a szempillatő mentén kihúzni vele a szemem, hogy tényleg csak finoman keretezzem a tekintetet. A gazdag barna szín nagyon szép, természetes végeredményt hoz, látványos, mégsem tolakodó változás a szemen – pont az megbízható, felhasználóbarát nyári sminktermék, amire szükségem volt.

szepsegkedvencek-kiehls-mac-bobbi-brown-arcpakolas-szemceruza-pirosito

Rózsás ragyogás 

A nyáresti sminkeim másik (és egyben egyetlen maradék) eleme a pirosító. Itt is az volt a szempont, hogy könnyen használható és természetes végeredményt biztosító terméket találjak, annyi kikötéssel, hogy kifejezetten krémes vagy folyékony állagú pirosítót kerestem. Ezeket egyrészt ujjal is nagyon könnyen fel lehet vinni, másrészt nyáron nagyon szépen egybeolvadnak a bőrrel és egy finom kis csillogást is adnak, ami szerintem iszonyúan frissé és üdévé teszi az arcot. Egyszer évekkel ezelőtt már megvettem a Bobbi Brown Pot Rouge-át, (amit a pirosítás mellett egyébként rúzsként is lehet használni), de akkor még sokkal olajosabb volt a bőröm, és egyszerűen jobban működött egy por állagú pirosító. Most megint a Powder Pink árnyalatot vásároltam meg, ami egy nagyon jól építhető, természetes szín, az egészen visszafogott pírtől az alpesi menyecskéig fokozható a hatás mennyiségtől függően. Régebben is szerettem, de most tényleg abszolút kedvencem lett: azonnal élénkíti az arcot, nagyon egészséges bőrképet lehet elérni vele és szépen kiemeli az arccsontot egy finom ragyogással. Alapvetően nem szoktam rúzst használni, de ez az árnyalat az ajkakon is nagyon szépen mutat, éppen csak kicsit kiemeli és kontúrozza őket, ráadásul így a pirosítóval együtt egy kicsit összefogja, egységesíti az egész sminket. Az külön szuper, hogy a praktikus kompakt, tükörrel ellátott termék simán elfér egy kistáskában is, ha az este során igazítani kéne sminken.

Olvass tovább!