Az 5 legjobb fiatalító arcjógagyakorlat

2020. július 19.
Már tökéletes a lefelé néző kutyánk és a deszkánk? Ideje, hogy az arcunkat is megdolgoztassuk! Az arcjóga szerelmesei szerint a rendszeres gyakorlás felér egy ráncfelvarrással és egy teljes körű fiatalító kúrával. Melyik az öt legjobb és leghatékonyabb arcjógagyakorlat, amit mindenkinek ismernie kell?

„Ha az arcbőr minden rétegét alaposan és helyesen átmozgatjuk, az arcjógagyakorlatok javítják a vérkeringést, így több oxigén és tápanyag jut a bőr sejtjeibe. Az eredmény pedig tisztább, kontúrosabb bőr, egészséges ragyogás és kevesebb méreganyag” – foglalta össze az arcjóga lényegét Danielle Collins arcjóga szakértő.

A szakember azt javasolja, hogy hetente hatszor húsz percet gyakoroljunk, hogy az eredmény tartós és látható legyen. „Mindenkinek más az arca, így egyéni, hogy kinél mennyi időre van szükség ahhoz, míg látható lesz a gyakorlás eredménye. Átlagosan két hétre van szükség ahhoz, hogy a nyakon és az arcon megjelenjenek az első pozitív jelek. Kettő-négy hónap után kevesebb ránc és feszesebb bőr lesz az arcunkon.”

Mielőtt belevágnánk a gyakorlatokba, vigyünk fel krémet vagy olajat a bőrünkre, hogy ne húzzuk és nyújtsuk a bőrünket a mozdulatok közben. 

1. Kortalan tekintet

Ez a gyakorlat a laza szemhéj, szarkalábak, szem alatti táskák és puffadás elűzésére tökéletes.

1. Nyomjuk mindkét középső ujjunkat a szemöldökök közötti területre, míg a mutatóujjakkal masszírozzuk a szemöldök külső sarkát.

2. Nézzünk a plafon felé, emeljük a szemek közötti bőrt felfelé erőteljesen, majd lazítsuk el.

3. Ismételjük hatszor, majd csukjuk be szorosan a szemeket tíz másodpercre.

2. Tüntessük el a tokát

A képernyőt, mobiltelefont enyhén lefelé hajtott fejjel nézzük, így még annál is kialakulhat némi toka, akinek egyébként nincs súlyfeleslege. Ez a gyakorlat segít eltüntetni és feszesebbé teszi a nyakat és az állat.

1. Lazítsuk el a vállakat, engedjük le, ám ne hagyjuk előre esni.

2. Nyújtózzunk az állunkkal a plafon felé erőteljesen.

3. Nyújtsuk ki a nyelvünket, mintha meg akarnánk érinteni az orrunkat. Tartsuk öt másodpercig. Ismételjük meg háromszor a gyakorlatot.

3. Simítsuk ki a mosolyráncokat

Soha ne hagyjuk abba a nevetést és mosolygást! Ha nem mosolygunk, nem fejlődnek az arc izmai. Ehelyett inkább használjuk az alábbi gyakorlatot az izmokban keletkezett feszültség oldására és a ráncok mérséklésére.

1. Fújjuk fel az arcunkat, majd a nyelvünkkel rajzoljunk köröket a száj belső felére.

2. Ötször körözzünk az óramutató járásának megfelelően és ellenkezően is.

3. Ismételjük a másik oldalon is a gyakorlatot.

4. A homlok mély ráncai ellen
Az aggodalom és bosszúság rajzolta vízszintes, mély barázdák ellen is bevethetjük az arcjógát botox helyett.

1. Helyezzük mindkét kezet a homlokunkra ökölbe szorítva a hajtő és a szemöldök közé.

2. Lágyan gurítsuk kifelé az öklünket, keresztül a homlokon, miközben enyhén masszírozzuk és lazítjuk a bőrt és az izmokat.

3. Ismételjük meg tízszer.

5. Soha többé puffadt szemek

A szem alatti sötét karikákat és a táskákat is hatékonyan szünteti meg az alábbi arcjógagyakorlat, amely egyúttal a szemöldök vonalát is feszesíti.

1. Helyezzük a halántékunkra, a szem külső sarkával egy vonalban a mutatóujjunkat, a szem alá pedig a középső ujjunkat.

2. Nyissuk nagyra a szemünket.

3. Lágyan húzzuk hátrafelé közben az ujjainkkal a bőrt, miközben a tekintetünk előre néz. Maradjunk így 30 másodpercig.

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com, Good Housekeeping
Fotó: Unsplash, Instagram