Óriási trend az aprócska gyógyító fülmag

2022. április 12.
A fülre ragasztható testékszer nemcsak szép, de jótékony hatással van az egészségre is, pontos felhelyezésével jól kezelhető a stressz, az alváshiány vagy az emésztés zavarai.

A fülreflexológia (vagy auriculoterápia) szerint a fülkagyló a szervezet egészségi állapotát tükrözi, az ott található pontok stimulálásával, masszírozásával pedig a legkülönfélébb egészségügyi problémák orvosolhatók. Erre a gyógymódra épül egy aktuális trend is, a TikToknak köszönhetően ugyanis egyre többek fülében láthatók azok az aprócska, 1,2 mm-es arany, rozsdamentes acél vagy kerámiapiercingek, amelyek első pillantásra úgy tűnnek, mint a csillagos égbolt. Az apró fülmagok nemcsak esztétikusak, de olyan problémák kezelésében segítenek, mint a stressz, a szorongás, a fájdalom vagy az alvásprobléma.

Az akupresszúrás technika mintegy 3000 éves múltra tekint vissza, a hagyományos kínai orvoslásban használták, a mutatós ékszer elődjei pedig növényi magvak voltak. „Minden fülmag egy adott akupunktúrás vagy nyomási pontra kerül. A pontok stimulálása üzenetet küld az agynak, amely megváltoztatja a biokémiai válaszokat, és segít elérni a kívánt eredményt – magyarázza dr. Gudrun Snyder akupunktúrás szakorvos, és hozzáteszi, a fül az egész test mikrokozmosza, az ott található meridiánok energia-útvonalak sorozata, amelyek nemcsak a fülben, de az egész testben megtalálhatók. – A fül bizonyos pontjainak stimulálása elősegíti az energia zökkenőmentes áramlását és helyreállítja az egyensúlyt.” A kis borsók tűfóbiások számára is működnek, azokat ugyanis nem kell szúrni, csak ragasztani.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Auricle Ear Seeds (@auricleearseeds) által megosztott bejegyzés

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Auricle Ear Seeds (@auricleearseeds) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

bloom balance (@bloombalance.co) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sanctuary Wellness Spa (@sanctuaryhealingspa) által megosztott bejegyzés

Forrás: Byrdie Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!