Így lesz fényesen puha a zabolátlan ősz haj

2022. július 05.
Aki már őszül, tudja, a fehéredő haj szerkezete más, mint az eredeti: szárazabb, fénytelenebb és gyakran be is göndörödik. Jay Small sztárfodrász szerint aggodalomra semmi ok, néhány trükkel és termékkel az ősz haj is visszakapja egészséges ragyogását.

A haj szerkezete három rétegből épül fel: a külső hámréteg, a kutikula; a középső hajkéreg, a kortex; és a belső hajbél, a medulla. „A kutikula a külső réteg, amely sok egymást átfedő elemből áll, ezek a kígyó pikkelyeihez hasonlítanak – magyarázza Jay Small. – Amikor a hajszál elveszíti a színét, tömegének vagy szerkezetének nagy része is eltűnik, a kutikula így könnyebben sérül, amitől az egymást átfedő rétegek is érdesebbek, göndörebbek lesznek” – teszi hozzá a szakember.

ősz haj

„Meg kell őrizni az ősz haj nedvességét és a rugalmasságát ahhoz, hogy sima maradjon” – mondja Small, ezt pedig az alábbi három lépéssel érhetjük el:

  • 1. lépés: Győződjünk meg róla, hogy a sampon, amit használunk, kímélő, a kondicionáló pedig tápláló. A hajmosások közötti időszakokban természetes sörtéjű hajkefét használjunk, hogy a fejbőrön felhalmozódó olajokat eljuttassuk a száraz hajvégekig.
  • 2. lépés: Hajmosás után a még nedves hajra vigyünk fel gazdag hajformázó krémet, és/vagy egy könnyű olajat. Dörzsöljük át a hajápolókkal a hajkoronát, és ügyeljünk rá, hogy mindenhova kerüljön.
  • 3. lépés: Miután a hajunk a szabad levegőn félig megszáradt, fújjuk át hajszárítóval is. Ügyeljünk arra, hogy a hajszárítóval lefelé fújjuk a levegőt a hajon, ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy a kutikula rétegei kisimuljanak.

Forrás: Purewow Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!