#GoingGray: Egyre többen választják az ősz hajszínt

2021. szeptember 06.
Nemcsak a kifutókon és a vörös szőnyegen, de a hétköznapokban is egyre többen döntenek ősz tincsek vagy a szürke színkód mellett.

Az angolban granny hair néven terjedt el az őszbe forduló hajszín, ami sokaknál eredeti hajszínük felfedését, másoknál szürke hajfestékük színkódját jelöli. A trend 2019 óta tartja magát, ami idővel a korral járó bölcsesség és stílus egyik kifejezőeszközévé vált.

„Egyre több nő szeretne kevesebbet bajódni a hajával, és szeretne kedvesebb vegyszert használni – mondja Kevin Murphy ausztrál sztárfodrász. – Ezen kívül persze szempont az is, hogy az ősz hajú nők kiemelkednek a monoton tömegből, a hajszín modern divatstatement lett, amely önbizalmat, intelligenciát és élettapasztalatot áraszt.

ősz hajszín

„Az egész folyamat kiindulópontja a hidrogén-peroxid, amelyet fehérítőszerként is ismerünk” – magyarázza az őszülés okát dr. Heinz Decker, a Mainzi Egyetem Biofizikai Intézetének munkatársa, és hozzáteszi, a szőrtüszők elkopása miatt egyre több hidrogén-peroxid halmozódik fel, ami gátolja a melanin normális szintézisét. (A melanin felel a hajunk természetes pigmentációjáért).

Persze a folyamatnak nem mindenki örül, vannak, akik lelassítanák vagy megállítanák ezt a természetes folyamatot. Ők olyan innovatív anty-grey termékeket használnak, amik legtöbbször természetes összetevők segítségével akadályozzák meg a pigmentvesztést.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!