Mivel töltsük meg a sminktáskánkat idén nyáron?

2022. július 06.
Nem tudod, hogyan sminkeld magad idén nyáron? Itt egy kis segítség, hogy a legforróbb pillanatokban is tündökölhess!

A nyár legtöbbünknek a pezsgésről, szórakozásról és nyaralásról szól, amikor mindenki a legszebb formáját szeretné hozni. Ebben az öltözködés mellett sminkünknek is nagy szerepe van, ezért most vegyük is sorra a nyári sminkelés alapjait, és merüljünk el az idei nyár meghatározó trendjeinek vizében.

Könnyű alapozó

A meleg hónapokban bőrünk alapozását a „kevesebb néha több” elv határozza meg! A legnagyobb melegben fontos, hogy magas fedésű alapozónkat egy hidratáló BB krémre vagy könnyedebb alapozóra cseréljük, és csak a legkritikusabb területeken használjunk korrektort, hiszen kulcsfontosságú, hogy bőrünk lélegezni tudjon. A testesebb alapozók egyrészről könnyen eltömíthetik pórusainkat, amelyekben a meleg idő hatására felgyorsulhat a baktériumok szaporodása, így könnyebben alakulhatnak ki pattanások, mitesszerek arcunkon, másrészről a meleg napokon bőrünk verejtékezésétől a sűrűbb alapozók könnyen összecsomósodhatnak, csúnyán összeállhatnak arcbőrünkön, tönkretéve ezzel teljes sminkünket.

nyári smink

Ragyogó, „dewy” finish

A 2022-es év sminktrendjeit alapvetően meghatározza bőrünk természetes ragyogásának hangsúlyozása. Az elmúlt hónapokban is jellemző volt, hogy a matt termékeket könnyedebb, ragyogó finishű termékekre cseréltük, amelyet a meleg hónapok csak tovább erősítenek. Alapozónk és egyéb sminktermékeink tekintetében is érdemes előtérbe helyeznünk a krémes termékeket, melyek egészséges ragyogást, hidratált és természetes hatást kölcsönöznek a bőrnek. Mattító púderünket igyekezzünk félre tenni erre az időszakra, csak a T-zónában használjuk finoman, ha szükséges. A túlzásba vitt púderezés helyett használjunk inkább sminkfixáló permetet, verejtékezés esetén pedig itassuk le finoman a nedvességet egy papír zsebkendő segítségével.

Bronzos ragyogás!

Habár idén inkább a pirosítók és a highlighterek hódítanak, ebben az időszakban érdemes újra elővennünk kedvenc bronzosítónkat is, hiszen a nyár és a napcsókolta ragyogás éppen olyanok, mint a borsó meg a héja – mindig együtt járnak. Vigyünk fel egy leheletnyit arccsontunkra, hajtövünkhöz és szemöldökcsontunkra, így hangsúlyozva napbarnított bőrünk ragyogását.

Használjunk színeket!

A 2022-es nyár a színekről szól – legalábbis szemsminkünk tekintetében. Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő no makeup sminktrend mellett idén nyáron újra begyűrűzni látszik a vibrálóan színes szemsminkek kultusza. Nem is csoda, hiszen a lebarnult bőrön szuperül mutatnak az élénk, izgalmas árnyalatok, amelyekkel kiválóan tükrözhetjük hangulatunkat és gyönyörűen kiemelhetjük szemünk színét. Idén nyáron a bronzos árnyalatok mellett maghatározók lesznek az arany, a zöld, a kék és a türkiz színek.

Csillogó ajkak

A nyári időszakban tegyük félre a sötét színű, testes ajaktermékeinket és nyúljunk inkább a könnyed állagú ajakszínezők, szájfények felé, hiszen ezek esetében nem kell félnünk attól, hogy látványosan elkenődnek. Idén nyáron a matt helyett a krémes formulák hódítanak, amelyek habár köztudottan kevésbé tartósak, mint matt társaik, egy kis trükkel bebiztosíthatjuk őket is bármilyen alkalomról is legyen szó. Ha tartós ajakfestést szeretnénk, nagyon fontos ajkaink megfelelő előkészítése. Radírozzuk le felszínéről az elhalt hámsejteket, majd használjunk hidratálót, beszívódása után pedig alapozzuk le ajkaink teljes felületét. Ajakceruzával rajzoljuk meg a kontúrt és satírozzuk is el a száj teljes felületén, ezt követően pedig vigyük fel a rúzst, majd itassuk le a felesleget, és vigyünk fel még egy réteget.

Forrás: Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője

Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!