Egyszerű trükk az arcköpölyözés, de éveket letagadhatsz vele

2022. július 15.
A köpölyözéssel arcon akár bevérzéseket is okozhatsz magadnak, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő technikát alkalmazd. Szépségbloggerünk, Peonilla most megsúgja, mi a kulcsa annak, hogy az eredmény valóban feszesebb, ráncmentes bőr legyen. 

A köpölyözés nem újkeletű technika, évezredek óta a kínai gyógymódok részeként ismert. Eredetileg testen alkalmazták, az utóbbi időben azonban nagyon felkapott lett az arc köpölyözése is. A pici szilikonból készült köpölyök, ha helyesen alkalmazzák, üdébbé, feszesebbé varázsolják a bőrt, élesebbé teszik a kontúrokat és az anti-aging hatásuk is igen látványos. A többféle méret az arc különböző területeinek átdolgozását szolgálja, a legkisebbet például a szemkörnyék, a nagyobbakat az orcák területére használják.

arc-kopolyozes

Ragyogóbb, feszesebb bőr

Arcköpölyözés közben a vákuum hatására beindul a nyirokfolyadék, vér- és oxigén áramlás, a kapillárisok enyhén megtörnek, amit a szervezet sérülésként kezel. Ennek köszönhető a feszesítő, lifting hatás, hiszen felgyorsul a kollagéntermelés is. Sőt, a köpölyözéstől méregtelenítést, ragyogásfokozást is remélhetsz, ehhez érdemes rendszeresen, azonban hetente 2-3 alkalomnál nem többször végezni. 

A trükk, amit tudnod kell mielőtt belevágsz

Hogy megelőzd a véletlenszerű véraláfutások kreálását, a legfontosabb, hogy sose köpölyözz száraz bőrön. Használj olajat vagy szérumot, hidratálókrémet, a lényeg, hogy csússzon az eszközöd. A másik trükk pedig, hogy folyamatosan mozgasd a köpölyt, ne állj meg egy-egy helyen, mert ha a bőrt huzamosabb ideig beszippantva tartod, máris kész a „monokli”. Figyelj rá, hogy ne tartson túl sokáig sem egy ilyen rituálé, 3-5 perc tökéletesen elég. Nem kell túlzásokba esni.

arc-kopolyozes

Ráadás tipp: Ha még így is félsz a véraláfutásoktól, akkor minél kisebb szilikonköpölyöket használj, így minimalizálod a baleset esélyét.

Mélyrehatóbban ebben a korábbi cikkünkben olvashatsz az arcköpölyözésről, az ellenjavallatokról és egyéb mellékhatásokról: ITT.  

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!