Vedd a kezedbe a sorsod: arcfiatalítás szike nélkül

2021. június 10.
Sokan törekszünk rá, hogy a lehető legjobb formánkat hozzuk, sokan pedig az orvosesztétikai beavatkozásoktól és injekciós kezelésektől sem riadnak vissza, hogy fiatalabbak, szebbnek lássák magukat. De mit tehetünk mi magunk azért, hogy beavatkozások nélkül is megmaradjon a szépségünk, kisugárzásuk és az egyéni vonásaink?

Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, és boldogan, elégedetten nézünk tükörbe, azzal rengeteget teszünk az önértékelésünkért, nem beszélve arról, hogy egy kiegyensúlyozott, elégedett nő és anya milyen pozitív hatással lehet a családjára és a közvetlen környezetére. Ma már rengeteg invazív megoldás segíti látványosan a fiatalodást, de szerencsére a szikét elkerülni kívánóknak is van lehetőségük hatásos megoldásokat választaniuk. A természetes szépségápolás híveként Bulgakova Anfisa beauty coach és arcjóga oktató az utóbbi utat járja, és javasolja is a természetesség híveinek. Azt mondja, ő maga két éve ismerkedett meg az arcjógával, azóta rengeteget gyakorolt magán, majd elvégzett egy mesterkurzust egy orosz szépségakadémián. Ma már saját kurzusokat is tart, sokaknak segít megismerni a természetes szépségápolást. „Eleinte magamon kísérleteztem a gyakorlatokkal, és miután láttam, hogy mennyire hatásos, biztos voltam abban, hogy ezt a tudást szeretném másoknak is átadni: először a hozzátartozóimat vontam be, akik szintén nagyon szép eredményeket értek el, és nagyon elégedettek voltak. A sok pozitív visszajelzés annyira motivált, hogy továbbléptem, és már saját kurzus keretében oktatom az arcjógát az érdeklődőknek.”

anfisa-arcjoga

A külső szépséget meghatározza a belső

Arcunk állapotát rengeteg minden befolyásolja: az egészségi és mentális, azaz a lelki és fizikai állapotunk. „Hiába kenegetjük magunkat drága krémekkel, és hiába masszírozzuk az arcunkat, ha a szervezetben van például egy gyulladás, mert akkor az eredmény elmarad vagy közel sem lesz tökéletes. Ugyanez a helyzet akkor is, ha nem jó a tartásunk, össze van préselődve a rekeszizom, mert ez megnehezíti a normál vérkeringést, így pedig nem megfelelő a vérellátás, a tápanyagok szállítása, ami szintén meglátszik az arc állapotán. A külső szépséget egyértelműen meghatározza a belsőnk: a szerveink egészsége, a vérkeringés és a nyirokrendszer működése, továbbá a lelki állapot. A kurzusaimon fontosnak tartom, hogy a lélekről, a belső egyensúlyról is szót ejtsünk, mert sokszor nem elég csak az arccal foglalkozni, a problémákat, a stressz forrását is fel kell tárni. Nagy szerepet kap az önelfogadás, az önszeretet: megtanuljuk elfogadni az arcunkat, a megjelenésünket, és élethosszig használjuk a természetes szépségápolás módszerét” – árulja el.

jade-arcmasszazs-roller

A cél az arc szépségének hosszú távú fenntartása a lehető legtermészetesebb módon: a ráncok halványodnak, a bőr struktúrájára is pozitívan változik. „Méregtelenítő hatása miatt a vérkeringés beindulásával üdévé és egészségessé válik a bőrünk, a nyirokrendszer működésének aktivizálása pedig segít a puffadt arc, a vizesedés megszüntetésében. Emellett a nyak és a hát izmainak erősítése is szerepet kap, ami szintén pozitív hatással van az arcbőrre” – teszi hozzá.

Szépen formálható az arc, de megmarad az egyediség

Ha minden nap szánunk 10-15 percet a gyakorlatokra, már 21 nap után garantáltan láthatjuk az eredményt, mikor a tükörbe nézünk. „Folyamatos munkával az arc eredeti állapota visszanyerhető és szépen formálható. Mélyen dolgozunk az izmokkal, ezért komoly lifting hatás érhető el. A dúsabb ajkakért is tudunk tenni egyes száj körüli gyakorlatokkal vagy speciális köpölyözővel, a toka ellen pedig számos, garantált eredményt biztosító gyakorlatsor létezik. Nagyon fontos megjegyezi, hogy az arcjóga során az eredeti vonalak megmaradnak, nem torzítjuk el vele az arcot, a velünk született vonásainkat tudjuk vele visszanyerni.”

arctorna-joga-szepseg
Anfisa elmondta, hogy a gyakorlatokat bárki megtanulhatja nemtől és életkortól függetlenül. „Érdemes minél előbb megtanulni a módszert, mert tényleg élethosszig velünk tart, és nagy előny, ha már fiatalon a mindennapjaink részéve válik. Ha megismerkedünk ezzel a szépségápolási formával, akkor rutinosan fog menni, és egész életünk során alkalmazhatjuk. Húszévesen, prevencióként már el lehet kezdeni a könnyebb gyakorlatokat, így tovább meg tudjuk őrizni a fiatalos vonásokat. Nincs felső korhatár, aki elkezdi csinálni, mindig a legjobb formáját hozza, és fiatalosabbnak, frissebbnek fog tűnni a koránál” – sorolja a módszer további pozitívumait.

Masszázseszközökkel tovább fokozható a hatás

Az arcjógát alapvetően a kezünkkel, az ujjakkal, a porcokkal és a tenyérrel végezzük, de a hatás masszázseszközökkel tovább fokozható. „Több kedvencem van, melyeket minden nap alkalmazok. Nagyszerű eszköz például a pillangó alakú gua sha kő, ami azért nagyon jó választás, mert az alakja miatt az arc egészét szépen át lehet vele masszírozni, a sokféle csúcsának köszönhetően változatosan alkalmazható. Az üveg és a szilikon köpölyözőket is érdemes megismerni, mivel számos jótékony hatással bírnak: fokozzák a vérkeringést, a nyirokkeringést, a méreganyagok távozását. A T-alakú roller szintén nagyszerű, mivel az egyik legsokoldalúbb masszázsroller: serkenti a nyirokkeringést, javítja a vérkeringést, halványítja a ráncokat, és a vizesedés, puffadtság ellen is nagyon jó módszer. Kiemelkedő a feszesítő és a liftig hatása is, akárcsak a tüskés jáderollernek. De kiemelném a szemrollert, az akupunktúrás rollert és az állvonal rollert, mert ezek is fantasztikusak.”

Hozzáteszi, hogy az alapmozdulatokat már néhány nap alatt tökéletesen el lehet sajátítani, de fontos, hogy minden nap végezzünk el minden arcterületen néhány gyakorlatot. Már a kurzus végére nagyon látványosak az eredmények az előtte-utána fotókon, ez az arc eredeti állapotán múlik, illetve azon, hogy kit melyik terület zavar leginkább: az arcjóga segíthet a szem körüli ráncok, a mély mosolyránc, a toka és a szemöldökközti ránc halványításában is.

Szöveg: Bella Brigitta Fotó: Getty Images

Olvastad már?