Új trend a láthatáron: az arcköpölyözés

2020. augusztus 22. |

Épphogy csak megismerkedtünk a gua shával, máris itt egy újabb különleges eszköz, amiért megőrül a fél világ: az arcköpöly. Szakértők szerint amellett, hogy szuperül méregtelenít és csökkenti a puffadást, a bőr fiatalságának megőrzésében is segít. Szépségbloggerünk, Peonilla most beavat a részletekbe.

Mi az az arcköpölyözés?

A módszer alapja a test köpölyözése, ami egy ősi kínai terápia. Ezt a gyógyító technikát eredetileg a tüdő megbetegedései és reumás fájdalmak ellen vetettek be. Míg ma leginkább bambuszból, szilikonból vagy üvegből készül az eszköz, addig régen cserépből, vasból vagy állati szarvból is képesek voltak előállítani a köpölyt. Az arcon kisméretű, extra puha szilikon köpölyöket használnak, mert ezek jóval gyengédebbek és nem okoznak bevérzéseket. Az arcköpölyözés közben keletkezett vákuum gyorsítja a vér-, oxigén- és nyirokkeringést, lazítja a merevvé vált izmokat, energiablokkokat, erősíti a kötőszövetet, beindítja a regeneráló folyamatokat, a bőrsejteket pedig fokozottabb kollagéntermelésre készteti. Az eredmény azonnali: a bőr üdébbé, élettel telibbé, ragyogóbbá válik, a hegek, szarkalábak, ráncok halványodnak, rendeződik a bőr olajtermelése, az arccsont és az állcsont pedig sokkal hangsúlyosabb lesz, hiszen a feleslegesen visszatartott víz távozik a szövetekből.

Hogyan működik?

A megtisztított arcra érdemes valamilyen olajat vagy szérumot/krémet felvinni, hogy a szilikon köpöly megfelelően csússzon, és ne húzza a bőrt. Ezzel megelőzhetőek a véletlenszerű zúzódásos, bevérzéses „sérülések”, illetve azzal is, ha folyamatosan mozgatjuk az eszközt. Soha ne hagyjuk egy helyen becuppantva hosszabb ideig! A köpölyözést kezdjük az állunkon és a szánk körüli területen. Nyomjuk meg középen a köpölyt, majd helyezzük a bőrre. Érezni fogjuk, ahogy a vákuum beszippantja a bőrünket. Körkörös mozdulatokkal vezessük finoman az eszközt. Pár másodpercre egy-egy ponton elidőzhetünk, majd haladjunk egyre feljebb. Következzenek orcák majd a halánték és a homlok. A szemek körül extra óvatosan a legkisebb méretű köpölyökkel dolgozzunk. Ha minden területet végigmasszíroztunk, langyos vízzel mossuk le a felesleges olajat, majd folytassuk a bőrápolási rutinunkat a szokásos módon. A köpölyöket minden használat után mossuk el meleg, szappanos vízzel.

Olvass tovább!

A japán nők szépségének titka: a rizsvíz

A japán nők szépségének titka: a rizsvíz

Tudtad, hogy a rizsvíz dúskál vitaminokban, aminosavakban, és pórusösszehúzó, sebgyógyító, pigmentfolt halványító hatású? A japán nők nem véletlenül használják évszázadok óta. Szépségbloggerünk, Peonilla most megosztja hogyan készítsd el és miként használd.

Van bármilyen mellékhatása?

Ha odafigyelünk arra, hogy ne tapasszuk túl hosszú időre egy helyre a köpölyt, akkor nem kell tartani mellékhatásoktól. Egy kis pirosság teljesen normális, hiszen felpezsdült a vérkeringésünk. Emellett vannak, akik beszámolnak olyan enyhe tünetekről, mint a rövid ideig tartó szédülés, hányinger vagy izzadás, de ez általánosságban nem jellemző.

Mi a különbség a test és az arc köpölyözése között?

Amikor a testen alkalmazzák a nagyobb méretű köpölyöket, akkor ezeket egy időre bizonyos pontokon hagyják. Ez okoz egyfajta bevérzést a bőrön (már biztos láttál ilyen fotókat, amikor lila körök vannak valaki hátán). Minél sötétebb ez a folt, annál gyulladtabb, problémásabb az adott terület, és ebből látja a kezelő személy, hogy ott bizony nem árt még egy kicsit többet dolgoznia. Sőt, a bevérzés méretéből, formájából és színéből különböző betegségekre is következtetni tud. Az arcon ezzel szemben nem kell, sőt nem is szabad egy területen hagyni a köpölyt, hanem óvatosan, folyamatosan mozgatni kell.

Mire figyeljünk kezelés után?

Igyunk minél több folyadékot, hogy a salakanyagok és felesleges víz távozni tudjanak a vizelettel. Kerüljük a koffein-, alkohol-, valamint a túlsózott ételek fogyasztását.

Mikor ellenjavalt?

Várandósan, lázas betegen, nyílt sebbel, ekcémás, kiütéses, aktívan pattanásos, erősen hajszáleres, vagy egyéb gyulladásos bőrbetegséggel tilos az arc köpölyözése.

Láttad már?

10 hangzatos beauty kifejezés - te tudod, mit jelentenek?

10 hangzatos beauty kifejezés - te tudod, mit jelentenek?

AHA-sav, hipoallergén, Q10, CC-krém – gyakran találkozhatsz velük a kozmetikumok dobozain, de vajon tudod is, hogy mit jelentenek pontosan? Szépségbloggerünk, Peonilla összegyűjtötte a legismertebbeket, hogy mostantól otthonosabban mozoghass az újhullámos szépségtermékek világában.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség