Ez a smink váltja a cicaszemet

2022. augusztus 03.
Újabb sminktrend terjed a TikTokon, ami a cicaszemeket váltja. A szirénszem most a befutó.

Aki a TikTokon szerzi be a legújabb sminktippeket, tudja, a közösségi platformon aktuálisan az úgynevezett szirénszem a sláger, ami nem véletlenül kapta a görög mitológia csábítóiról a nevét, a tekintetük ugyanis annyira veszélyes volt, hogy a tengerészeket a halálba csábította. Ezt a tekintetet idézi meg a TikTok legújabb sminktrendje: #SirenEyes hashtagre ezidáig mintegy 280 millió megtekintés érkezett.

Maga a kifejezés Danielle Marcan sminkmestertől ered, aki koromfekete szemceruzával a szem külső és belső zugait húzta ki. Szerinte az izgalmas smink a a nőiesség buja oldalát villantja fel, a fekete keretnek köszönhetően másképp csillan meg a szemben a fény.

@daniellemarcan

you asked, i receive #sireneyes #makeup #beauty #smokey

♬ original sound – DANIELLE

„Határozottan van benne valamiféle noir” – mondja Cassandra Garcia sminkmester, és hozzáteszi, a csábító smink egy izgalmas csavart ad a klasszikus macskaszemnek, azzal szabadon lehet játszani, megnyújtja a szemet, kinyitja a tekintetet. Fontos, hogy a smink a szem formájához igazodjon. Akinek kisebb a szeme, hangsúlyozza a szempillavonal közepét egy nude szemceruzával, hogy a tekintet jobban kinyíljon. Akinek közel ülő szemei vannak, hordjon fel világos szemhéjpúdert a szemhéj belső felére, és egy keveset az orrnyereg közelébe, minél fényesebb és világosabb az orrhoz közeli rész, optikailag annál távolabb ülnek a szemek. Ha nem sikerül elsőre a vonal, micellás vízzel lehet korrigálni.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!