4 TikTok-beautytipp, ami tényleg működik

2022. április 22.
Sajnos több az ártalmas, bőrgyógyászok számára is sokkoló bőrápolási trükk a TikTokon, amelyek futótűzként terjednek. De szerencsére van néhány olyan tipp is, amik említésre érdemesek. Szépségbloggerünk, Peonilla most összegyűjtött négyet, amiket akár már ma kipróbálhatsz.

Sebtapasz a pattanásokra

Pontosan. De nem a sima, klasszikus sebtapasz, hanem az úgynevezett hidrokolloid tapasz az, ami remekül beválhat aknés bőrre. Hidrokolloidból készülnek a pici kis pattanástapaszok is, ám ehhez hasonlót sebtapaszt kötszerként is árulnak jóval nagyobb méretben a gyógyszertárban.

tiktok-szepseg

Nedves mikrokörnyezetet tart fenn, ami segíti a sebek gyógyulását. Ezek az öntapadós párnácskák azonban a pattanásokra is jó hatással vannak: védik őket a kórokozóktól, és kiszívják a bennük található gennyet.

@camhuetlifts

Comment more skin care hacks! Just started using these and I alr swear by them #acne #skincare #lifehack

♬ Skate – Trees and Lucy

Slugging

Nemrég óriási trend volt a TikTokon a slugging, amiről már én is írtam korábban egy teljes cikket. Ennek a lényege, hogy az esti bőrápolási rutin legvégén vazelinnal kell bekenni az arcunkat, ami okkluzívként segít benntartani a bőrben a nedvességet, bónuszként pedig csodás ragyogást ad. Ez a kis praktika száraz bőrűeknek valóban csodaszer lehet, hiszen megakadályozza vízvesztést és erősíti a sérült barriert is. Pattanásos és olajos bőrrel viszont jobb nem kísérletezni vele, mert eltömítheti a pórusokat.

@charlotteparler

The slug life chose me. #LevisMusicProject #skincareroutine #skincaretok #skincare101 #winterwonderland

♬ original sound – Charlotte Palermino

Alufólia vagy fogselyem szöszölődös hajra

Ezeket a trükköket én is nemrég láttam, és muszáj volt azonnal kipróbálnom. Az egyik szerint egy kis darab alufóliát kell végighúzni a hajon, a másik szerint egy darab fogselymet, és máris volt, nincs égnek álló kis hajszálak. Jelentem: működik. Kinek melyik szimpatikusabb, melyik van otthon, abszolút veszélytelen tipp.

@sarahelsiee #stitch mit @mattloveshair mit ZAHNSEIDE?🔥 let’s try! #dentalfloss #hairhacks #hack #hairtutorial #fypシ #foryou #learnontiktok #zahnseide #hairstyle #haircare ♬ Drop It Like It’s Hot – Snoop Dogg

A hidratált bőr tovább marad ránctalan

Ez kevésbé egy „hack”, sokkal inkább egy fontos tudnivaló. A dehidratált bőrön előtűnnek az apró ráncocskák, a szárazság pedig eleve öregebbnek mutatja az egész arcot. Az alapos és rendszeres hidratálás a bőrtípusnak megfelelő termékekkel rengeteget javíthat az összképen. Az arcolaj önmagában nem fog hidratálni, ehhez vízalapú, könnyed esszenciákra, tonerekre és hialuronsavas szérumra, csiganyálra és hidratálókrémekre van szükség első körben, majd a rutin végén, ha szükséges, mindezt be lehet zárni a bőrbe néhány csepp olajjal. Tévhit, hogy erre a zsíros bőrnek nincs szüksége, nagyon is van! Az eredmény magáért beszél.

@sarahpalmyra

#greenscreen #learnontiktok #tiktokpartner #antiaging #skincare #skincarehacks

♬ original sound – Sarah Palmyra

Fotó: Pexels

Olvass tovább!