Így szépíti meg a bőrt a dióolaj

2022. augusztus 04.
Egyre csak nő a bőrápolás világát meghódító természetes hatóanyagok és kozmetikumok száma. Legutóbbi felfedezett a dióolaj, ami nem csak a konyhában tesz csodát.

A dióolajról rég kimutatták, hogy ómega-3 telítetlen zsírsavban gazdag, egy kanál fedezi a napi tápanyagszükségletünket; mindemellett kiváló gyulladáscsökkentő, ez a hatás pedig nemcsak elfogyasztva, de külső használat mellett is látványos.

dióolaj

A dióolaj gyulladáscsökkentő erejének köszönhetően csökken a szemkörnyéki duzzanat, halványodnak a sötét karikák, a terület pedig a gazdag hidratáció hatására kisimul. Antioxidáns-, illetve magas B- és E-vitamin-tartalmának köszönhetően a dióolaj látványosan táplálja, védi és regenerálja a bőrt. Hatékonyan alkalmazható az érzékeny, száraz, igénybevett bőr, köröm és haj mindennapi ápolására, különösen azokon a területeken érdemes bevetni, amelyek ki vannak téve a környezeti hatásoknak. Az olajban található ómega zsírsavak segítenek újjáépíteni a bőr védőrétegét, így kiválóan alkalmas a bőrsejtek folyamatos feltöltésére és frissítésére.

Szakértők felhívják a figyelmet, hogy jó minőségű dióolajat érdemes felhordani, azt a frissen megtisztított bőrön kell alkalmazni. Hámlasztókkal együtt használni nem szabad. Fontos, aki most használ először dióolajat, tesztelje a bőrén, hogy biztosan nem okoz-e irritációt, allergiát.

Forrás: Glam Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!