Csínján a vízzel! – vízmentes szépségtermékeket ajánlunk

2022. április 29.
A kozmetikumok új generációját többek között a szilárd samponok és balzsamok alkotják, amelyek nemcsak a bőrre és a hajra vannak jó hatással, de a környezetet is kímélik. A Marie Claire legfrissebb számában megjelent gyűjtésből hoztunk el néhányat, amit megfejeltünk +1 újdonsággal is.

Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint 2025-re a világ lakosságának több mint fele szembesülhet vízhiánnyal, tehát vízfogyasztásunk csökkentése is kulcsfontosságú a fenntarthatóság érdekében. A szépségipar nemcsak sok műanyagot, hanem sok vizet is használ, így a környezettudatos alternatívák között már egyre több vízmentes szépségtermékeket is találunk. Ezek ráadásul a bolygónkon túl a bőrünket is kímélik, hiszen kevesebb tartósítószert, ellenben koncentráltabb hatóanyagokat tartalmaznak. Mivel a víz a legtöbb kozmetikumban csak töltőanyagként szerepel, a vízmentes termékek kisebb csomagolásával a karbonlábnyomunk is csökken. Ez nemcsak egy trend, hanem szükséglet is: intsünk búcsút a pazarlásnak, és törekedjünk arra, hogy környezettudatos dolgokkal töltsük meg a neszesszerünket.

Be.bare: sampon minden hajtípusra – A samponok kilencven százaléka vízből áll, így egy szilárd változattal – a műanyaghulladék csökkentése mellett – segíthetünk megmenteni a legértékesebb erőforrásunkat is. Plusz pont, hogy a Be.bare hajápolóinak gyártási folyamatához sincs szükség vízre.

vízmentes sampon

Cerave: hidratáló szappan – Reneszánszukat élik a vízmentes arcszappanok is, amelyek remekül tisztítanak, ráadásul megújult formuláiknak hála már a bőrünket sem szárítják.

hidratáló szappan

LOLI Beauty: Tonik és arclemosó egyben – A sminklemosóként is funkcionáló, levendulás-kamillás tonik egy olyan darab, amelyet bátran kihelyezünk a mosdókagyló mellé, olyannyira esztétikus. A vegán márka a fenntartható szépségápolás egyik élharcosa, természetesen ez a termék is vízmentes.

 

+1: NIVEA Magic Bar szilárd arctisztító – A klasszikus szappanok lúgosak, így pH-értékük jóval meghaladja a bőr természetes pH-értékét. Ennek eredményeként irritálhatják és kiszáríthatják a bőrt. Az arcbőr különösen érzékeny, egyáltalán nem ajánlott klasszikus szappannal tisztítani. A NIVEA Magic Bar fejlesztése során ezért egy speciális Syndet technológiát alkalmaztak, melynek köszönhetően a szappanok pH-ja 5 körül van, ami a bőr természetes pH-értéke.

A teljes összeállítást a Marie Claire legfrissebb számában keresd!

Olvasd el ezt is!

Kattints IDE!