3 gyors tipp, hogy ne hagyjon fehér réteget a fényvédőd

2022. augusztus 24.
És ne is kukacosodjon, azaz ne peregjen le apró kis darabokban. Mindössze néhány dologra kell odafigyelned, amiket szépségbloggerünk, Peonilla oszt meg e heti bejegyzésében.

A fizikai, vagy másnéven ásványi szűrős fényvédők hátránya, hogy gyakran nehezen kenhetőek és kellemetlen fehér réteget hagynak maguk után. Ezek a termékek ugyanis cink-oxidot és/vagy titánium-dioxidot tartalmaznak. Azonban hiába szebbek, könnyedebbek a kémiai szűrős formulák, bizonyos bőrtípusoknak nem ajánlott ezeket használni. Ilyen például az extrém érzékeny és rosaceás bőr, illetve kisgyerekek számára is a fizikai naptej javasolt egyéves kor alatt. Elkeseredni azonban nem kell, hiszen van néhány „trükk”, amivel elkerülhető a bosszantó fehér réteg felapplikálás után!

tipp-fenyvedohoz

Válassz nanorészecske-mentes változatot

Mielőtt beruháznál egy új fizikai fényvédőre, csekkold az összetevőlistát, és válassz nanorészecske-mentes (angolul: „non-nano”) készítményt. Ezek a fényvédők kisebb molekulaméretű ásványi szűrőket tartalmaznak, ezért könnyebben kenhetőek. Emellett nézd meg, van-e benne „iron oxide”, amitől egy kissé színezett a formula, így elkerülheted a Hófehérke-effektust.

Több rétegben vidd fel a megfelelő mennyiséget

Szintén jó ötlet, ha nem egy adagban próbálod meg felvinni az előírt negyed teáskanálnyi mennyiséget az arcodra, nyakadra. Oszd legalább három részre, és külön rétegekben dolgozd a bőrödbe a fényvédőd, így szebben el fogod tudod oszlatni és a lepergést is elkerülheted. Mielőtt rámennél az alapozóddal, várj pár percet, hogy beszívódjon. Bármennyire is praktikus megoldásnak tűnik, fontos, hogy a fehér réteg elkerülése miatt soha ne keverd össze a színezett hidratálóddal vagy alapozóddal a fényvédődet, ez ugyanis csökkenteni fogja az UV-védelmet!

tipp-fenyvedohozRögtön a hidratálókrémed után fényvédőzz

Ha közvetlenül a reggeli hidratálókrémed után viszed fel a fizikai szűrős fényvédődet, akkor a bőr hidratáltsága is segít az eloszlatásban. Ha csontszáraz bőrön tennéd ezt, sokkal inkább megjelenhet a nemkívánatos fehérség. Szánj kellő időt az eldolgozásra, haladj rétegekben és legyél türelmes. Ha pedig mégsem válik be egy adott termék, nézz szét a piacon, mert a legújabb fizikai szűrős formulák – különösen az ausztrál és koreai készítmények – szinte ugyanolyan észrevehetetlenek a bőrön, mint a kémiai társaik.

Fotó: Pexels Forrás: Refinery29

Olvass tovább!