7 egyszerű tipp, hogy ne olvadjon le rólad a smink a melegben

2022. augusztus 19.
Szépségbloggerünk, Peonilla ezennel a legtutibb hőálló sminktippeket hozta el, amikkel a legnagyobb hőségben sem fogod leizzadni, amit reggel gondosan felapplikáltál a pofidra.

Használj primert

Spanyol viasznak nem mondanám, de tényleg sokat segíthet, ha a bőrápolási rutinod végén, a fényvédőd után vársz pár percet, majd egy jó minőségű primerrel előkészíted a bőröd a sminkelésre. Még jobb, ha már a fényvédőnek is előnyben részesíted a mattító változatokat. Ha hajlamos vagy a pattanásosodásra, akkor igyekezz olyan primert választani, ami komedogén összetevőktől, olajoktól mentes és nem tartalmaz túl sok szilikont. Ha a szemhéjad hamar át szokott fényleni, akkor ne felejts el itt is egy bázist használni a szemhéjpor felvitele előtt.  szepseg-smink-nyar

Érd be kevesebb, könnyedebb termékkel

A nyári időjárás nem kedvez a vaskos, erős sminkeknek, ezért jobban jársz, ha a kevesebb több elvét tartod szem előtt. Szintén ízlésesebb és tartósabb lesz az eredmény, ha lightosabb, könnyedebb, olajmentes termékeket használsz. Alapozókból is sokkal szebben mutatnak ilyenkor a gyengébb fedésű, színezett hidratálóba hajló verziók. 

Rétegezz

A melegben fontos, hogy ne egyben akard a szokásos mennyiségű alapozódat felvinni. Ehelyett haladj lépésenként: először a megszokott adag harmadát applikáld az arcodra, és alaposan dolgozd bele a bőrödbe, majd jöhet rétegenként a második és harmadik réteg. A kenegetést pedig váltsd fel „ütögető” mozdulatokkal – például egy beauty blenderrel. Ugye te is érzed, hogy így sokkal inkább „eggyé válik” az alapozó a bőröddel, és nem csak ül a tetején? A többi termékkel ugyanígy érdemes bánni: kisebb adagokban vidd fel őket, és alaposan dolgozd el.

szepseg-smink-nyar

Krémre port

Egy másik szuper tipp, hogy a leolvadás megelőzése érdekében először használj, amiből csak lehet, krémes verziót, majd applikálj fölé egy porállagú változatot is. Például egy krémes pirosítót klasszul tudsz fixálni és a helyén tartani, ha rámész egy kis porállagú pírral is. Ugyanez igaz a szemhéjporra. 

Keresd a vízállót

Amiből csak tudsz, érdemes vízállót választanod, különösen szempillaspirálból, szemhéjtusból.

Fixáld a remekműved

Ha tényleg extratartós sminket szeretnél, akkor ne maradjon el a procedúra legvégén a fixáló spray sem. Ebből is lehetőleg olyan válassz, amiben nincs olaj vagy póruseltömítő összetevő. 

Tarts magadnál mattító lapocskákat

Púderezés helyett legyen nálad egy csomag mattító lapocska, amivel a nap folyamán, ha átfényesedik a bőröd, szépen fel tudod itatni a faggyút és izzadtságot – anélkül, hogy tönkretennéd a sminked. A porpúderezgetés „cakey” hatást, vagyis csúnya darabosodást fog előidézni, ami kiemeli a ráncokat, bőrhibákat.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!