Hogyan találd meg a neked legjobb beauty termékeket?

2022. július 29.
Szépségbloggerünk, Peonilla elárulja, melyek azok a szépségtermékek, amikkel a legjobb eredményt érheted el a saját bőrödön.

Mikor még komoly aknéval küzdöttem, folyamatosan azt kutattam, hogy melyik a legjobb termék a pattanások elmulasztására. Arra vártam, hogy egyszer csak rábukkanok egy fantasztikus csodakencére, amitől néhány nap alatt kitisztul a bőröm, és végre boldog leszek. Azt tapasztalom, hogy kicsit hasonlóan van ez – többek között – azokkal is, akik a legjobb anti-aging termék után kutatnak, vagy a legjobb hidratáló után. A rossz hír az, hogy ezt soha senki nem fogja tudni megmondani neked, hiszen mindenki bőre olyan egyedi, mint az ujjlenyomata. A jó hír viszont, hogy ha tényleg hosszabb időn keresztül odafigyelsz a bőrödre, és kitapasztalod, hogy mit szeret és mit nem, emellett picit belesásod magad az összetevőlista elemzésébe, akkor ki fog rajzolódni, milyen termékek a legideálisabbak a számodra. De hadd foglaljam össze, hogy ezen túlmenően mik a legjobb beauty készítmények.

szepseg-termek-bor
Azok, amik a te bőrproblémáidat veszik célba

Ahogy említettem, ehhez ismerned kell a bőrtípusodat és a főbb gondjaidat a bőröddel. Soha ne azt vedd figyelembe, hogy a marketingszövegek mit ajánlanak a te korosztályodnak. A bőrápolásban elsősorban nem az számít, hogy hány éves vagy, hanem hogy milyen bőrproblémát szeretnél orvosolni. Retinolt például használhat nagy sikerrel egy tinédzser a pattanásaira, míg egy 50 éves hölgy a ráncainak kisimítására is. De mindössze azért, mert valaki tinikorban van, még nem biztos, hogy vannak aknéi, nem igaz? Csak hatóanyagok és bőrproblémák vannak, ezért, ha valaki az életkorod alapján akar rádtukmálni bármit is, fogj gyanút.

Azok, amik nem okoznak gyulladást és nem tesznek kárt a bőröd védőrétegében

Van, aki imádja az erős AHA-savakat és esküszik rájuk, míg neked, akárhogy is próbálkozol, rákvörös lesz tőlük az arcod, ég, csíp és feszül. Nem veled van a baj! Ha egy termék nem válik be, akkor az nem neked való, akárki akármit mond. Ha valamitől kipirosodást, égést, csípést, viszketést vagy bármilyen irritációt, netán gyulladást (pl. pattanásokat) tapasztalsz, azt nem „túlélni” kell, mert majd elmúlik és utána szuper lesz. Hanem nem használni többet, mert a te bőröd nem bírja. A maximális reakció, ami belefér, az egy kis bizsergés. Ha ennél intenzívebb tüneteket tapasztalsz, hagyd abba az adott készítmény használatát. 

szepseg-termek-bor

Azok, amiket kitartóan, következetesen használsz

A bőrápolás nem sprint, hanem maraton. Ebben sok igazság van. A bőröd nem attól lesz szép, amit sok pénzért megveszel, majd a fürdőszobapolcod éke lesz. Vagy attól az egy hiperszuper arckezeléstől, amire néhány havonta eljutsz. Hanem azoktól a termékektől, amiket imádsz és minden nap, minden héten következetesen használsz. 

Azok, amiket megengedhetsz magadnak

A bőrápolásban nem a pénz és az ár a mérvadó! Nem attól a csilliárdokba kerülő anti-aging krémtől érkezik majd el a megváltás, hidd el. Persze, ha van rá pénzed és minden vágyad, hogy a tiéd legyen, én nem beszéllek le róla. De tudd, hogy az ár nem garancia arra, hogy valami sokkal-sokkal jobb lesz, mint annak egy olcsóbb verziója. Nagyon szép és hatékony rutint össze lehet állítani megfizethető termékekből is. De nem ragozom tovább, a lényeg, hogyha van egy széles spektrumú fényvédő a rutinodban (amit az év 365 napján felkensz), egy jó arclemosó (vagy kettő), egy bőrproblémádat célzó szérum és egy bevált hidratáló, akkor mindened megvan ahhoz, hogy gyönyörű és sokáig fiatalos legyen a bőröd.  

Olvass tovább!