Házi önbarnítót instant kávéból?

2022. szeptember 14.
Egy meglepő házi praktika jelentheti az olcsó alternatívát a bőr gyönyörű bronzosításához, vagy nem... A spórolós szépségtrükköt élesben is kipróbálták egy brit lap munkatársai, a cikkünkből az is kiderül, milyen eredménnyel.

A csábító, egészséges hatást keltő bronzos barnaság sok nő számára elérhetetlen álom. Egyrészt a mai napfényviszonyok mellett nem épp felelősségteljes megoldás órákig forgolódni a tűző napon, másrészt nem mindenki alkalmas egy hasonló csokibarna árnyalat produkálására. Éppen ezeknek köszönhetően virágzik az önbarnítók piaca, habos, krémes, spricnis változatokban fújhatjuk magunkra a barnaság illúzióját – akkor is, ha tudjuk, távol maradunk a tűző naptól.

hazi-onbarnito-instant-kave-sporolas
Az önbarnítók között akad sokféle méregdrága, prémiumtextúrával, bőrkényeztető extrákkal, tartós barnaságot ígérő formulával, csak győzzünk elég mélyen a zsebünkbe nyúlni. Természetesen akadnak pénztárcabarát verziók, márkák is szép számmal, de egy nehezebb gazdasági helyzetet előrevetítő időszakban felértékelődik a házi praktikák, olcsóbb otthoni trükkök, megoldások jelentősége is.

hazi-onbarnito-instant-kave-sporolas

Kitolt spórolós barnaság házilag?

A nyáron – vagy épp soha meg sem – szerzett barna bőr ősszel is garantált lehet, csak el kell döntenünk, melyik úton indulunk el. Folyamatosan be- és újrafektetünk önbarnítókba, hogy fenntartsuk a bronzos bőrállapotot vagy nekiállnunk elkészíteni saját ultraolcsó, spórolós önbarnítónkat – mondjuk instant kávéból.

Egy, a The Guardian brit lapban megjelent cikkben tesztnek is alávetették ezt a házi trükköt. Kifejezetten egyszerű a recept, elég egy nagyobb keverőtál, amibe öntsünk bele két evőkanál őrölt vagy instant kávét (ők a cikkben az utóbbit használták, folyékony állapotban), majd keverjünk hozzá némi testápolót. Addig keverjük a masszánkat, míg a kávé fel nem oldódik sötét karamellszínűre. A legjobb, ha előzőleg alaposan testradírozott bőrre visszük fel és dörzsöljük be a házi szérumunkat, és hagyjuk megszáradni.

Az olcsó önbarnítók bajnoka, de nem tökéletes

A tesztet végző újságíró az egyik lábán a kávés szérumot alkalmazta, másik lábán pedig bevált kedvenc önbarnítóját (Isle Of Paradise Disco Tan, 24 dollár), amely ha jól is működik, nem éppen olcsó termék. A beszámoló szerint mindkét lába hasonló mélybronz árnyalatú lett, azonban a házi trükk hosszú vagy vizes távon már nem tudta tartani a versenyt. A kávéformula azonnal feloldódott és elfolyt, amint a tesztelő a zuhany alá állt, de mások ruháját is sikerült összeszíneznie vele. Mindent összevetve, látványban, ha jól is teljesít az olcsó házi önbarnító, csakis vízmentes környezettel és semmiképp sem világos ruhákkal érdemes párosítani.

Forrás: Guardian Fotó: Getty Images, Pexels

Olvass tovább!