Ezért a kurkuma a legjobb fogfehérítő

2022. szeptember 21.
A fogfehérítés egyik legolcsóbb és leghatékonyabb eszköze a kurkuma, aminek rendszeres használatával a száj gyulladásos megbetegedései is megelőzhetők.

A kurkuma, amit sárga gyömbérnek is hívnak, ma az egyik legfelkapottabb gyógynövény, ami nemcsak a konyhában művel csodát, de az egészségre is bizonyítottan jó hatással van: többek között kiváló gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, erősíti az immunrendszert, vízhajtó, lázcsillapító, támogatja a fogyókúrát, enyhíti az emésztési panaszokat, az ízületi fájdalmat, vércukorszint-csökkentő, és nem utolsósorban látványosan és kíméletesen fehéríti a fogakat. Utóbbi azért nagyon fontos körülmény, mert a forgalomban számtalan, többek között az ínyre és a zománcra veszélyes fogfehérítő kapható. A kurkuma ezekkel ellentétben nemcsak a fogfehérítésre ad természetes választ, de rendszeres használatával megelőzhetővé válnak az ínybetegségek és a száj egyéb gyulladásos megbetegedései. Mindez a gyógynövény fő hatóanyaga, a növény élénksárga színét adó kurkumin számlájára írható, amiről kimutatták, hogy mintegy őrködik az egészséges sejtek biokémiai folyamatain. A hatóanyag nemcsak gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, de véd a fogínybetegségek és a fogínygyulladás ellen, és csökkenti a lepedék és baktériumok felhalmozódását a fogakon és az ínyen.

kurkuma

Így használd a kurkumát fogfehérítéshez!

A legegyszerűbb módja a kurkumás fogfehérítésnek, ha fogmosás után kurkumaporral súroljuk át a fogakat. Egyszerűen mártsuk bele a fogkefét a porba, és dörzsöljük át vele a fogakat! (Aki nem szereti a fűszernövény ízét, keverhet hozzá mentaolajat is). Hagyjuk a kurkumát öt-tíz percig a fogakon és az ínyen hatni! (Tipp: kurkumás fogfehérítés közben ügyeljünk rá, hogy a ruhánkra ne kerüljön, a kurkumát a szövetből eltávolítani ugyanis nem egyszerű).

Kurkuma a szépségápolásban

A kurkumára a szépségápolásban is lehet számítani, a belőle készített kozmetikumok megfiatalítják a bőrt, megtisztítják a pórusokat, és mivel fokozza a vérkeringést, beindítja a kollagéntermelést. A gyönyörű Iman például mindennap kurkumás pakolással indítja a napot.

Forrás: Womansworld Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!