Talán már el is felejtetted: Ilyen jóképű volt Vilmos herceg 21 évesen!

2022. július 05.
Bár továbbra sincs rossz formában az immár 40 éves Vilmos herceg, az idő múlásával ő is sokat változott. Nézd meg, hogy festett csaknem két évtizeddel ezelőtt!

II. Erzsébet királynő unokája, Vilmos herceg június 21-én ünnepelte 40. születésnapját. A negyedik ikszet átlépő hercegről olyan sok fotót látni, hogy szinte fel sem tűnik nekünk az idő múlása, csak akkor, ha meglátunk róla egy régebben készült fényképet. Nos, pont ez történik most is, mikor leporoljuk Károly és Diana elsőszülött fiának csaknem 20 évvel ezelőtti portréját!

A 21 éves Vilmos herceg 2003-ban

A 21 éves Vilmos herceg 2003-ban

Vilmos herceg 2003-ban lett 21 éves, ebből az alkalomból pedig több fotó is készült róla Skóciában, ahol a St. Andrews Egyetemen tanult. Először történelmet hallgatott, azután földrajzból mélyítette a tudását, és 2005-ben diplomát is szerzett.

Felette is eljár az idő

Ezt a képet elnézve jól látszik, hogy az egyetemista Vilmos és a negyvenes családapa megjelenése között milyen nagy a különbség: a legszembetűnőbb, hogy jelentősen megritkult a hajkoronája, nyílt és tiszta tekintete, széles mosolya azonban ma is pont ugyanolyan, mint a 21. születésnapján! II. Erzsébet királynő unokája ezen a fotózáson is a lazább stílust részesítette előnyben: egy ma is abszolút divatos világoskék inget vett magára szürkéskék farmernadrággal.

A 21 éves Vilmos herceg

Bár még tagadta, valószínűleg Katalin miatt ilyen széles a szülinapos herceg mosolya

Néhány fotón még egy bordó pulcsit is visel, a többin viszont a felül kigombolt ingben és mezítláb mosolyog. Az akkor még kisfiús vonásokkal rendelkező Vilmos egyik csuklóján egy karkötő díszeleg, míg a másikra egy igazán férfias óra került, jegygyűrű viszont akkor még nem csillogott az ujján. Legutóbbi szülinapja alkalmából egy rendkívül élethű festmény is készült róla és a feleségéről, aki a jelek szerint örökre elrabolta Vilmos herceg szívét (és ez minden bizonnyal kölcsönös)!

Vilmos herceg 21 évesen

A 21 éves Vilmos herceg 2003-ban

Képben volt már Katalin?

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon Vilmos herceg és Katalin hercegné egy párt alkottak-e már akkor, amikor ezek a szülinapos fotók készültek. Tanulmányaikat egyszerre, 2001-ben kezdték meg az egyetemen, a következő tanévben pedig két barátjukkal együtt közösen béreltek otthont. 2003-ban, nem sokkal Vilmos herceg 21. születésnapja előtt lefotózták őket, amint szenvedélyesen beszélgetnek egy rögbimeccsen, aminek láttán sokakban felmerült a gyanú, hogy több lehet köztük barátságnál. 

Vilmos herceg és Katalin hercegné festménye

Vilmos herceg és Katalin hercegné festménye 2022-ben (fotó: Paul Edwards – WPA Pool/Getty Images)

A júniusban rendezett születésnapi ünnepségre, amit a windsori palotában rendeztek, már Katalin is meghívást kapott, Vilmos herceg azonban tagadta, hogy együtt lennének. Az első fotó, amin a napnál is világosabb, hogy egymásba szerettek, 2004 márciusában készült róluk egy síeléssel egybekötött svájci kiruccanáson. A folytatást azóta mindannyian ismerjük: 2011. április 29-én összeházasodtak, és három gyerek büszke szülei lettek, barátaikat azonban még így is sikerült megtartaniuk!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?