Öt cseresznyés parfüm, ami biztosan nem okoz csalódást

2022. október 04.
Bár a parfümimádókat is megosztja a cseresznye illata, az alábbi öt legendás parfümnek érdemes adni egy szippantásnyi esélyt.

Aki eddig hallani sem akart a gyümölcsös parfümök műfajáról, nem csalódik majd, ha esélyt ad azoknak a cseresznyés illatoknak, amelyek messze túlmutatnak a gyümölcsös illat fogalmán. Bátrak, extrák és nagyon különlegesek. Íme, öt biztos befutó:

Guerlain – Aqua Allegoria Flora Cherrysia Eau de Toilette

Guerlain parfüm

Főbb illatjegyek: cseresznyevirág, ibolya, meggyfavirág, bergamott, körte, sárgadinnye, mósusz

A japán cseresznyevirágzás előtt tisztelgő illat azon túl, hogy hibátlanul illeszkedik az Allegoria többi parfümje mellé, uniszex, az üvegcse pedig újrahasznosított üvegből készül.

Dior – Rouge Trafalgar

Dior parfüm

Főbb illatjegyek: eper, málna, mandarin, cseresznye, grapefruit, fekete ribizli, pacsuli, pézsma

Aki szereti a Christain Dior dizájnjait, a gyümölcsös-virágos illatban sem csalódik majd, azt ugyanis a Christian Dior haute couture divatbemutatók kifutói ihlették.

Tom Ford – Lost Cherry Eau de Parfum

Tom Ford parfüm

Főbb illatjegyek: meggy, likőr, keserű mandula, Griotte szirup, török rózsa, arab jázmin, perubalzsam, tonkabab, szantálfa, vetiver, cédrus

A Tom Ford illatok a legkeresettebb parfümök közé tartoznak, a cseresznyelikőr és mandula jegyeit felvonultató Lost Cherry pedig az egyik legfelkapottabb, a terméknek olyan szenvedélyes kultusza van, hogy nemcsak parfüm, de gyertya és rúzs formájában is kapható.

Escada – Cherry in Japan

Escada parfüm

Főbb illatjegyek: cseresznye, jázmin, tonka

Aki nem tud eljutni Tokióba, a limitált kiadású, cseresznyeillatú, könnyed és légies illat az érzékszerveken keresztül elrepíti oda.

Carolina Herrera – Very Good Girl Glam Eau de Parfum

Carolina Herrera parfüm

Főbb illatjegyek: fekete cseresznye, keserű mandula, rózsavíz, liliom, Bourbon-vanília, vetiver

Már önmagában a parfüm üvegcséje ellenállhatatlan, a merész cseresznye, a rózsavíz, a vetiver és a Bourbon-vanília nemes egyvelege is hamar leveszi lábáról az embert.

Forrás: Whowhatwear

Olvasd el ezt is!