Így távolítsd el tökéletesen az önbarnítót!

2022. május 24.
Babaolaj, önbarnító eltávolító hab, testradír: mutatjuk, milyen termékekkel tudod hatékonyan eltávolítani az önbarnítót, ha nem szereted, túl sokat tettél belőle, vagy épp egy új réteget szeretnél felhordani.

Aki önbarnítót használ, tudja, a terméket mindig tiszta, frissen hámlasztott bőrre kell felhordani, hogy a végeredmény hibátlan és tartós legyen. Napokkal később, amikor frissíteni kell a barnaságot, netán a rosszul felhordott önbarnítót szeretnék eltávolítani, fontos, hogy tudjuk, milyen eszközökkel és milyen termékekkel tudjuk ezt megtenni.

bőrradír

Bőrradírozó kesztyű

A legegyszerűbben és a leggyorsabban azokkal a hámlasztó kesztyűkkel tudjuk eltávolítani a felesleges önbarnítót, amelyek speciális textúrájuknak köszönhetően gyengéden dörzsölik le az elhalt hámréteget és az önbarnítót a tus alatt.

Testkefe

A száraz bőrön, kozmetikumok nélkül alkalmazott testkefe nemcsak az önbarnítót, a méreganyagokat és a felesleges hámrétegeket távolítja el, de javítja az oxigénellátását, serkenti a nyirokrendszert, támogatja a vérkeringést, a bőrsejtek megújulását és nem utolsósorba kisimítja a bőrt és csökkenti a narancsbőrt.

Önbarnító eltávolító hab

A leghatásosabb módja a már nem kívánt önbarnító eltávolításának és a bőr előkészítésének a következő barnulásra az önbarnító eltávolító, amit az érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatnak.

Babaolaj

A makacs önbarnító ellen az egyik leghatásosabb fegyver a babaolaj, amit zuhanyzás után kell felhordani a bőrre. Az olajat pár órán át érdemes a bőrön hagyni, és csak ezután letörölni. Akinek ez a módszer nem szimpatikus, tegyen babaolajat a fürdővízbe! Tipp: ne ezt a módszert válassza az, aki a következő 24-48 órában szeretne önbarnítózni, az olaj taszítja a barnítót.

Testradír

A zuhany alatt bevetett testradír nemcsak hámlaszt és hidratál, de hibátlanul előkészíti a bőrt az önbarnítózáshoz is.

Forrás: Eonline Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!