Meseszép karácsonyi körömminták, amikkel a fa alatt is tündökölhetsz

2022. november 22.
A visszafogott, elegáns díszítésektől az aprólékosan kidolgozott karácsonyi életképekig rengeteg izgalmas körömminta közül válogathatunk az ünnepi időszakban.
  • Karácsonykor sokaknak olyan körömminták is beleférnek, amiket egyébként az év többi időszakában nem mernének bevállalni.
  • A trendek között van jó pár olyan, ami évek óta ismétlődik, de azért vannak újdonságok is a palettán. A kettő keverésével igazán egyedi és stílusos körmeink lehetnek az ünnepi szezonban.
  • Tévhit, hogy ami karácsonyi, az mindenképpen túldíszített is, a minimalizmus és a geometria kedvelői is megtalálhatják a kedvükhöz és stílusukhoz illő manikűrt!

Ha unod már az egyszínű körmöket, idén karácsonykor próbálj ki valami izgalmas, látványos mintát. Bár a karácsonyi körömminták között bőven vannak ismétlődő témák és trendek, mindenkinek lesz lehetősége a saját igényeire szabni az ünnepi manikűrt.

Mutatunk néhány csodás inspirációt!

1. Egyszerű geometrikus, mégis karácsonyi

Nem kell a teljes Betlehemet a körmeinkre festeni, ha inkább a visszafogott stílusban hiszünk: egy egyszerű geometriai díszítés is szuper karácsonyi körömminta lehet. Mi például imádjuk az alábbi minimalista manikűrt.

Nem feltétlenül attól karácsonyi egy köröm, hogy rá van festve a teljes Betlehem. A színválasztás és a textúra is jelezheti az ünnepi hangulatot!

Nem feltétlenül attól karácsonyi egy köröm, hogy rá van festve a teljes Betlehem. A színválasztás és a textúra is jelezheti az ünnepi hangulatot!

2. Ünnepi gömbök

A legszebb karácsonyfadíszek a körmeiden is ott tündökölhetnek – az ünnepi gömbök igazi klasszikusnak számítanak, mégsem túl tolakodóak vagy elcsépeltek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❤ Hang Nguyen ❤ (@thehangedit)

3. Hull a pelyhes

A hópihék igazi slágertémának számítanak a karácsonyi körömminták terén – nem véletlenül. A fehér szín és a finom, elegáns forma visszafogott, mégis ünnepélyes manikűrt eredményez, és akkor is jó megoldás lehet, ha nem szeretjük a harsány színeket a körmeinken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olive & June (@oliveandjune)

 

4. Meleg pulcsi a körmeidnek

Az ünnepi időszak hűvös napjain mi is imádunk vastag, pihe-puha kötöttekbe burkolózni, miért ne adnánk meg ugyanezt a körmeinknek is? A kockás, kötöttmintát idéző manikűr már régóta hódít, és természetesen az ünnepi szezonban is bevethető!

Akár otthon is elkészíthetjük a kötött mintákat, ebben a videóban a Burberry ikonikus mintájához kapunk inspirációt.

5. Vagány cukorbotok körömmintaként

Az alábbi karácsonyi körömminta a cukorbotok jellegzetes színeit és mintáját idézi meg: azonnal bekapcsol az asszociáció, mégsem túlzottan figuratív a minta. Tökéletes megoldás lehet azoknak, akik valami modernebb ünnepi manikűrre vágynak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATIE MASTERS (@nailthoughts)

 

6. Márványos fenyő

Ez szintén egy absztrakt dekoráció, csak itt a karácsonyfa (pontosabban a fenyő) mély zöldjeivel játszunk egy izgalmas, márványos hatású mintában. Egyedi és tündöklő manikűr!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Candy Shop (@sweetandsavvynails)

 

7. Koszorú, koszorú

Ez a karácsonyi körömminta az igazán elkötelezett karácsonymániások választása: aprólékosan kidolgozott havas koszorúminta fut végig a körmökön – hogy is lehetne ennél ünnepibb? Azért figyeljünk, hogy az ilyesmit tényleg érdemes profira bízni, csak az igényes végeredmény az igazán szép.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Candy Shop (@sweetandsavvynails)

 

8. Karácsonyi aranyló csillagok

Az alábbi manikűr még szilveszterre is tökéletes választás lehet: az arany csillagok a körmök végétől indulnak és ritkásodnak a tövek felé, így nem lesz túlságosan giccses a végeredmény. Arany és ezüst színekkel is szuperül működhet!

 

Fotó: Getty Images // Instagram

Olvass tovább!