Meseszép karácsonyi körömminták, amikkel a fa alatt is tündökölhetsz

2022. november 22. |

A visszafogott, elegáns díszítésektől az aprólékosan kidolgozott karácsonyi életképekig rengeteg izgalmas körömminta közül válogathatunk az ünnepi időszakban.

  • Karácsonykor sokaknak olyan körömminták is beleférnek, amiket egyébként az év többi időszakában nem mernének bevállalni.
  • A trendek között van jó pár olyan, ami évek óta ismétlődik, de azért vannak újdonságok is a palettán. A kettő keverésével igazán egyedi és stílusos körmeink lehetnek az ünnepi szezonban.
  • Tévhit, hogy ami karácsonyi, az mindenképpen túldíszített is, a minimalizmus és a geometria kedvelői is megtalálhatják a kedvükhöz és stílusukhoz illő manikűrt!

Ha unod már az egyszínű körmöket, idén karácsonykor próbálj ki valami izgalmas, látványos mintát. Bár a karácsonyi körömminták között bőven vannak ismétlődő témák és trendek, mindenkinek lesz lehetősége a saját igényeire szabni az ünnepi manikűrt.

Mutatunk néhány csodás inspirációt!

1. Egyszerű geometrikus, mégis karácsonyi

Nem kell a teljes Betlehemet a körmeinkre festeni, ha inkább a visszafogott stílusban hiszünk: egy egyszerű geometriai díszítés is szuper karácsonyi körömminta lehet. Mi például imádjuk az alábbi minimalista manikűrt.

Nem feltétlenül attól karácsonyi egy köröm, hogy rá van festve a teljes Betlehem. A színválasztás és a textúra is jelezheti az ünnepi hangulatot!

Nem feltétlenül attól karácsonyi egy köröm, hogy rá van festve a teljes Betlehem. A színválasztás és a textúra is jelezheti az ünnepi hangulatot!

2. Ünnepi gömbök

A legszebb karácsonyfadíszek a körmeiden is ott tündökölhetnek – az ünnepi gömbök igazi klasszikusnak számítanak, mégsem túl tolakodóak vagy elcsépeltek.

3. Hull a pelyhes

A hópihék igazi slágertémának számítanak a karácsonyi körömminták terén – nem véletlenül. A fehér szín és a finom, elegáns forma visszafogott, mégis ünnepélyes manikűrt eredményez, és akkor is jó megoldás lehet, ha nem szeretjük a harsány színeket a körmeinken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olive & June (@oliveandjune)

 

4. Meleg pulcsi a körmeidnek

Az ünnepi időszak hűvös napjain mi is imádunk vastag, pihe-puha kötöttekbe burkolózni, miért ne adnánk meg ugyanezt a körmeinknek is? A kockás, kötöttmintát idéző manikűr már régóta hódít, és természetesen az ünnepi szezonban is bevethető!

Akár otthon is elkészíthetjük a kötött mintákat, ebben a videóban a Burberry ikonikus mintájához kapunk inspirációt.

5. Vagány cukorbotok körömmintaként

Az alábbi karácsonyi körömminta a cukorbotok jellegzetes színeit és mintáját idézi meg: azonnal bekapcsol az asszociáció, mégsem túlzottan figuratív a minta. Tökéletes megoldás lehet azoknak, akik valami modernebb ünnepi manikűrre vágynak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATIE MASTERS (@nailthoughts)

 

6. Márványos fenyő

Ez szintén egy absztrakt dekoráció, csak itt a karácsonyfa (pontosabban a fenyő) mély zöldjeivel játszunk egy izgalmas, márványos hatású mintában. Egyedi és tündöklő manikűr!

 

7. Koszorú, koszorú

Ez a karácsonyi körömminta az igazán elkötelezett karácsonymániások választása: aprólékosan kidolgozott havas koszorúminta fut végig a körmökön – hogy is lehetne ennél ünnepibb? Azért figyeljünk, hogy az ilyesmit tényleg érdemes profira bízni, csak az igényes végeredmény az igazán szép.

 

8. Karácsonyi aranyló csillagok

Az alábbi manikűr még szilveszterre is tökéletes választás lehet: az arany csillagok a körmök végétől indulnak és ritkásodnak a tövek felé, így nem lesz túlságosan giccses a végeredmény. Arany és ezüst színekkel is szuperül működhet!

 

Fotó: Getty Images // Instagram

Olvass tovább!

Napi üzenet kedd – 2022. 11. 22.

Napi üzenet kedd – 2022. 11. 22.

Napi inspirációs rovatunk rövid motivációval ajándékoz meg minden reggel és lendületet ad az új nap kihívásaihoz. Hiszen minden nap új esély a sikerhez!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség