Elegáns, mégis különleges: francia körmök karácsonyra

2022. december 07.
A klasszikus francia köröm kissé talán ódivatúnak tűnhet, karácsonykor azonban izgalmas színekkel és szokatlan formákkal is feldobhatjuk a retro trendet. Mutatjuk a legszebb karácsonyi francia körmöket!
  • A francia manikűr története állítólag az 1970-es évekig nyúlik vissza, amikor Jeff Pink, az Orly cég alapítója először alkalmazta ezt a festési technikát.
  • A retro trend később hihetetlenül népszerű lett a nők körében, mára azonban kissé ódivatúnak számít, épp ezért az elmúlt években különböző „frissített változatai” is megjelentek.
  • Az ünnepi időszakban tökéletes választás lehet ez a klasszikus trend, hiszen a karácsonyi francia körmök egyszerre hoznak eleganciát és különleges csavart manikűrünkbe.

Annak idején állítólag azért találták ki a neutrális trendet, hogy a filmszínésznők körme mindig szép legyen, de ne kelljen a színt mindig az újabb jelmezekhez igazítani. A klasszikus francia tehát testszínű alapot és fehérre festett körömvéget jelentett. Mára szerencsére már rengeteg modern változata is létezik, köztük számos ünnepre hangolt verzióval. Mutatjuk a legizgalmasabb, legszebb karácsonyi francia körmöket!

1. Francia boci

Nem kifejezetten ünnepi, de nagyon vagány ez a bocimintás francia köröm, arról nem is beszélve, hogy az állatminta még mindig top trendnek számít!

2. Femme fatale

Ha igazán karácsonyi francia körmöket szeretnénk, válasszuk ezt az egyszerű, mégis elegáns stílust: a feketébe mártott körmök dögös, mégis kifinomult femme fatale hangulatot idéznek.

karacsonyi-francia-kormokA klasszikus francia manikűr nagyon jól variálható, így könnyen hangolhatjuk karácsonyi stílusra is

3. Elegáns cukorbot

Az alábbi manikűrről egyből egy ünnepi cukorbot jut eszünkbe. Itt nincs meg a klasszikus tömbszerű festés, helyette finom vonalak díszítik a körmöt. Ráadásul ünnepi színben, hiszen a piros karácsonyi körmökkel sosem lehet mellényúlni!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie K 🎀 Nails (@julieknailsnyc)

4. Neon tömbök

Vedd a karácsony egyik legnépszerűbb színét, és tedd át menő neonba! Az alábbi manikűr másik különlegessége, hogy a filigrán vonal helyett vagányabb sávot festettek – igazi karácsonyi francia köröm!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madeline Poole (@mpnails)

5. Otthoni DIY-díszítéssel is próbálkozhatunk

Ha már nincs időnk manikűröshöz menni és vele megcsináltatni a karácsonyi francia körmöt – próbáljuk ki például az alábbi egyszerű, de nagyon bájos verziót:

6. Kifinomult díszítés

Nem is kell feltétlenül festeni a francia stílushoz, elég ha a körmök végét valami látványos díszítőelemmel, például arany vagy ezüst kövekkel rakjuk ki. Egyszerű, mégis garantált a karácsonyi hangulat!

7. Bájos szívek

A klasszikus minta helyett fessünk a körmök végeire stilizált szíveket. Bájos, egyszerű és nagyon mutatós megoldás lesz, tökéletes karácsonyi francia körmök!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madeline Poole (@mpnails)

8. Vörös és arany

Nyugodtan legyünk igazán formabontóak és felejtsük el a testszínű alapszínt – a bordó alap és az aranyosan csillogó finom vonal elképesztően mutat együtt.

9. Inverz díszítés

Karácsonyi francia körmeinket úgy is elkészíthetjük, hogy a végek helyett a körömágyat díszítjük. A fekete és az arany nagyszerűen mutat, de vöröset, zöldet és ezüstöt is nyugodtan választhatunk!

10. Visszafogott virágok

Ez egy igazán dekonstruált verziója a karácsonyi francia körömnek, ahol a nude alapra már nem is egy egyszerű vonal, hanem elegáns virágminta kerül. Érdemes kipróbálni az ünnepi időszakban!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mari Lumme (@mari_lumme)

Fotó: Instagram // Getty Images

Olvass tovább!