Derék, has, hát: ez a gyakorlat jobb, mint a zsírleszívás

2022. október 27.
Egyszerű, mégis hatékony. Viszont meglepődünk majd, mennyire megizzaszt ez a gyakorlat, ami remek egész testes átmozgatás, így segít, hogy visszanyerjük tíz évvel ezelőtti alakunkat, csökkentsük a hasunkra rakódott zsírpárnákat és vékonyítsuk a derekunkat.
  • Az egész testet átmozgatja az egyszerű mozdulatsor, 10 perc alatt is megizzaszt.
  • Hatásosan formálja a hátat, a karokat, derekat és csökkenti a hasi zsír mennyiségét.
  • Más, bizonyos területeket célzó gyakorlatokkal együtt még hatékonyabb.

Napi tíz perc gyakorlás szükséges csak, amit akár tévénézés vagy beszélgetés közben is elvégezhetünk. Ez a könnyűnek látszó, mégis izzasztó mozdulat remekül átmozgatja a hátizmokat, karokat, segít a hasi zsír mennyiségének csökkentésében, ami egészségügyi szempontból is fontos. Formálja a derekat, és ha kitartóak vagyunk, a banyapúp is ledolgozható vele. 

@yogafans1

Thin the whole body,shape a charming girl’s back,improve hunchback,both men and women can practice#fyp #foryou #yogagirl #yogalove #workout

♬ Wrap Me In Plastic (Marcus Layton Radio Edit) – CHROMANCE & Marcus Layton

  1. Álljunk a vállunknál kicsit szélesebb terpeszbe, a lábfejek nézzenek előre, legyenek párhuzamosak a külső talpélek.
  2. Forgassuk hátra a vállakat, majd kulcsoljuk hátul a kezeket. Nyújtózzunk lefelé a karokkal.
  3. A hasunkat tartsuk aktívan, miközben elkezdjük jobbra-balra mozgatni a csípőnket. A mozdulat legyen lendületes, de tartsuk irányításunk alatt az izmokat, ne engedjük, hogy kicsavarodjunk. A medence nézzen végig előre.
  4. Végezzük tíz percen át a mozdulatot.

Remekül kombinálható ez a gyakorlat más mozdulatsorokkal is, attól függően, hogy melyik testtájra szeretnénk dolgozni. Ha a vékony derék elérése a célunk, akkor célszerű a macskapóz variációit hozzákapcsolnunk vagy egy másik csavarást. A banyapúp ellen is dolgozhatunk hatékonyabban, illetve a lapos has elérésére és a hasi zsír csökkentésére is fókuszálhatunk.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!