Így körömlakkozz az ügyetlen kezeddel!

2023. január 31.
Aki magának festi a körmeit, tudja, a két kéz soha nem lesz egyforma, hiszen az egyik kezünk ügyetlenebb, mint a másik. Jó hír, hogy néhány egyszerű trükk segítségével tökéletes lesz a végeredmény.
körömlakkozás
  • Mivel az egyik kezünk ügyetlenebb, mint a másik, a házi készítésű maníkűr műfaja nem mindig zökkenőmentes.
  • A szerencsétlen ecsetvonások néhány trükk segítségével könnyűszerrel ellensúlyozhatók.
  • A folyékony bőrvédő a házi manikűr kötelező kelléke!

Legyen kéznél a körömlakklemosó!

Aki nem bízik az ügyetlen kezében, öntsön egy üvegcsébe kevéske körömlakklemosót, készítsen elő egy keskeny, vékony kialakítású manikűrecsetet, hogy gyorsan el tudja távolítani a lakkot, ha abból olyan helyre is került, ahova nem kellett volna. Profi körmösök azért ajánlják a speciális manikűrecsetet, mert segítségével az olyan nehezen hozzáférhető helyekről is könnyen eltávolítható a körömlakk, mint például a kutikula.

Támaszd meg a nem domináns kezed!

Akinek a nem domináns keze ügyetlen, esetleg remeg is, stabilizálja, vagyis támassza meg a bizonytalan karját! Ennek egyik lehetséges módja, hogy a könyököt és az alkart is az asztalon pihentetjük miközben lakkozunk. Ha pedig előre dőlünk és közben az alkarunkra nehezedünk, alábbhagy a kéz remegése is. Érdemes megpróbálni, hogy egy könyvet helyezünk a pingálásra váró domináns kéz (vagy ujjak) alá. Ezzel a trükkel a körömre jobb lesz a rálátás.

Kevesebb lakkot használj!

Aki az ügyetlen kezével fest, használjon kevesebb lakott, így a festék biztosan nem folyik el, és a lakkréteg sem lesz túlságosan vastag, hólyagos. Profi körmösök szerint a körömlakk pont úgy működik, mint a pirosító, ha elsőre túl sokat hordunk fel belőle, nehezebb eltávolítani, ellenben ha lépésről lépésre építjük fel, az eredmény profi lesz.

Kisebb területen lakkozz!

Az ügyetlen kéznek nagy segítség, ha kisebb területeket mázolunk át. A festést elkezdhetjük például a köröm közepénél, majd haladhatunk a szélek felé. Az első próbálkozások során hagyjunk némi helyet a lakk és a kutikula között!

Használj folyékony bőrvédőt!

Aki lakkozás előtt folyékony bőrvédővel keni be a köröm környékét, szinte biztos lehet benne, hogy a végeredményben nem lesz hiba. A folyékony latex körülbelül három percen belül megszárad, lakkozás után pedig egyetlen mozdulattal lehúzható. (Fontos: latexallergiások ne használják! Aki nem tudja, hogy allergiás-e, használat előtt egy kisebb bőrterületen tegyen egy próbát!)

Forrás: Glam Fotó: Getty Images