Képeken a még ma is inspiráló, 85 éves Jane Fonda élete

2022. december 21.
„Át kell gondolnunk, hogyan gondolkodunk az öregedésről” – mondta egyszer Jane Fonda, aki ma ünnepli 85. születésnapját.

„A régi paradigma szerint megszületsz, középkorban eléred a csúcsot, aztán rozoga vagy. Azonban ha úgy tekintünk az öregedésre, mint egy lépcsőn való felfelé haladásra, akkor jólétet, lelket, bölcsességet, őszinte bizalmat és egy jelentéssel teli életet kapunk.”

Ezzel a gyönyörű életfelfogással éli életét Jane Fonda, aki bebizonyította, hogy a szépség nem csupán arról szól, hogyan nézel ki, hanem arról is, hogy mit adsz a világnak.

Jande Fonda 1960-ban

Jande Fonda 1963-ban

30 éves korától kezdve számos társadalmi és politikai témában felszólalt, különös tekintettel a marginalizálódott csoportokra – törekvései külön cikket is érdemelnek.

Jande Fonda 1967-ben

Jande Fonda 1979-ben

A kétszeres Oscar-díjas színésznő azonban a mai napig is kitartóan szerepet vállal olyan mozgalmakban is, mint a #MeToo, a Black Lives Matter és a Fridays for Future klímasztrájk tüntetései.

Jande Fonda 1984-ben

Jande Fonda 1994-ben

A harcot magánéletében is folytatja, idén decemberben non-Hodgkin-limfómával diagnosztizálták, azonban kezelése szerencsére sikeresnek tűnik. „Olyan áldottnak, olyan szerencsésnek érzem magam. Köszönöm mindenkinek, aki imádkozott és jó gondolatokat küldött felém. Biztos vagyok benne, hogy ez is szerepet játszott a gyógyulásomban.”

Jande Fonda 2022-ben

Láthatjuk, hogy Jane Fonda egy igazi szépségikon volt egész életében, de életfilozófiája és a társadalmi felelősségvállalása is végtelenül inspiráló. Teljes szívünkből kívánunk neki boldog és egészségben teli születésnapot.

Fotó: Getty Images Forrás: Vogue

Olvass tovább!