Szénsavas arcmosás a legújabb trend

2023. március 31.
Tényleg minden napra jut egy szépségtipp, ami a bőr örök fiatalságának titkával kecsegtet. A héten a szénsavas arcmosás jelenti a varázsütést.
arcmosás

Amikor már kezdi azt hinni az ember, hogy szépség dolgában már nem nagyon tudnak újat mutatni neki, szembejön egy újabb trend, amit korábban még soha nem próbált, és elbizonytalanodik. Pontosan ez a helyzet a legújabb beautytrükkel is, ami a szénsavas arcmosásra buzdítja a szépülni vágyókat.

A szénsavas arcmosás eredete

A tisztítási módszert, amely szénsavas vízzel kezeli a bőrt, általában szénsavas arckezelésnek vagy szénsavas arctisztításnak nevezik. Japánból származik, de igazán népszerű végül Koreában lett, ahol bevett szokás az is, hogy az ásványvizet nemcsak kortyolják, de bőrüket is azzal tisztítják, kezelik. Például ásványvízzel gőzölik bőrüket, mosnak hajat, de sokan a fürdővízbe is töltenek egy-két litert belőle. Ebből a szépségtrendből nőtt ki a szénsavas arcmosás, ami állítólag sokkal hatásosabb, mint az ásványvíz.

Természetesen rengeteg módja van az arctisztításnak; használhatunk normál csapvizet, szűrt vizet vagy akár micellás vizet is, a trend azonban a szénsavas vízre irányítja a figyelmet, ami állítólag hatékonyan és mélyen tisztítja a bőrt: a karbonizáció azokat a szennyeződéseket is feloldja, amelyek mélyen a pórusokban vannak, de fokozza a véráramlást és a tápanyagszállítást is, így segíthet az aknés hegesedésben szenvedőknek is. A szénsavas vízből származó buborékok oxigént juttatnak a bőrgátba, ami enyhíti a puffadást, javítja a bőr vérellátását, ami egészségesebb és ragyogóbb arcbőrt eredményez.

A szénsavas víz mellett szól, hogy bár időbe telik, mire a szénsavat megszokja a bőr, az nem változtatja meg a bőr pH-értékét, a szénsavas víz pH-ja ugyanis 5,5, ami megegyezik a bőr természetes pH-értékével. Az eredmény egy gyengéd, de hatékony tisztítás, és egy tiszta, egészséges arcszín.

Szakemberek szerint a szénsavas víz a többi bőrápoló termék felszívódásának hatékonyságát is javítja: mivel szobahőmérsékleten a szénsavas víz értágító hatású lesz (miközben a csapvizet melegíteni kell ahhoz, hogy ugyanazt a hatást kifejtse), javítja a tápanyagok, például az oxigén szállítását a dermiszbe – és minél jobb a keringés, annál egészségesebb lesz a bőr. A szénsavas arcmosáshoz nem kell beszerezni egy hatos ásványvizet, a szódagép tökéletesen megfelel a célra. 

Forrás: Glam.com, Fotó: Getty Images