Újabb veszélyes szépségtrend hódít a TikTokon

2023. január 06.
Hiába a test sokszínűségének ünneplése, a világháló újra és újra kitermeli azokat a káros szépségideákat, amiknek megfelelni nem lehet. A TikTokon most épp ez a nevetséges trend hasít.

Azt hihetnénk, a testpozitivitás és az elfogadás korában a toxikus szépségstandardokat nagyobb kritikával kezeljük, de sajnos tévednünk kell, a közösségi platformokon szinte rendszeres időközönként megjelenik egy újabb trend, ami a mélybe taszigálja az ember önbizalmát. A TikTokon hasító nose gap pont ilyen.

nose gap tiktok szépségtrend

Mi az a nose gap?

Ez az újabb káros őrület az orr és az ajak közötti területre fókuszál, amit az orvosi szaknyelv philtrumnak nevez. A beautytrend értelmében a kisebb philtrum esztétikusabb, és ritkább is, éppen ezért a TikTokon most meglehetősen sokan teszik közszemlére arcuk ezen pontját, hogy learassák a babérokat, vagy éppen jobban elbizonytalanodjanak önmagukban. (Itt kell megjegyzeni, hogy a nose gaphez hasonló másik trend a philtrum határozott kontúrját teszi a szépség fokmérőjévé).

Jó hír, hogy a közösségi platformon egyre többen mernek hangot adni annak, hogy mennyire ártalmas és buta dolog, hogy az arc egy teljesen hibátlan és normális részletét savazzuk azért, mert nem hozza a kívánt millimétereket. A trend sokak szerint az Instagram-arc számlájára írható, ez tulajdonképpen egy mesterségesen, filterek mentén generált sablon, ami a duzzadt ajkak trendjét is kitermelte.

Aki esetleg csúnyának ítéli arcának ezen területét, merüljön el abban a zsidó történetben, ami szerint minden embriónak van egy angyala, aki megtanítja neki a világ összes bölcsességét, amíg az édesanyja méhében van. Születése előtt az angyal enyhén megérinti a csecsemő felső ajkát, hogy a csecsemő elfeledje az univerzum titkait, amiket tanítottak neki.

A zsidó hagyomány mellett egyébként Victor Hugo is hosszú sorokban írta le A nyomorultak című regényében Fantine gyönyörű philtrumát, az észrevétlen és bájos redőt, amit a tisztaság titokzatos jelének tartott.

Forrás: Gim Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!