Így viseli most minden francia nő a haját

2023. február 14.
A francia nők laza, sikkes frizurája évtizedek, ha nem -századok óta követendő példának számít szépségfronton. Megmutatjuk, mi az, amiben idén tavasszal megújulnak trendek terén, vagyis milyen francia női frizurák öntik majd el hamarosan a közösségi platformokat inspiráció terén.
annabelle-belmondo-francia-nok-haja

Könnyed, természetes és persze álomszép hajvágások, hajszínek és sziluettek jellemzik az idei tavaszi francia hajdivatot. David Mallett mesterfodrász egyenesen a párizsi Rue Notre Dame des Victoires-n található szalonjából szállítja el digitális úton a legforróbb tippjeit arra vonatkozóan, hogyan is legyünk szexik, mindezt mesterségesség nélkül, könnyedén. Az elegáns, mégis picit bohém, álmodozó párizsi stílus rengeteg nőnek követendő példa, amely időről időre új, izgalmas elemekkel frissül fel.

Puha vágás

A szofisztikált, puha vágás igen erős jellegzetessége a legfrissebb trendeknek, legyen szó akár a bobokról is, ahol az eddigi geometrikus fazonokat a puha vonalak váltják.
„A franciák textúrát akarnak a hajvégeken. Itt a bohém, a költői és a lágy számít szépnek” – mondja David Mallett, aki szerint a legfontosabb, hogy a vágás ne legyen drámai.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Annabelle (@annabelle.belmondo) által megosztott bejegyzés

A puha verzióban tálalt bozontos mullet is nagyon nagyot megy most. Jim Morrison a maga loncsos hullámaival kiváló példa lehet minderre. „Ez egy költői, puha hajzuhatag, és gyönyörűen működik egyenes, hullámos és göndör hajon is” – teszi hozzá Mallett. „Ha egy vendégnek hosszú frufruja van, figyeljünk arra, hogy a szélei valóban texturáltak legyenek, hogy a frufru könnyen mozogjon. A francia haj egy kicsit kevésbé neurotikus” – hangsúlyozza a hajstylist.

Szögegyenes haj? Semmiképp sem

De vajon minél kevésbé neurotikus? Nos, lényegében az ultraegyenes stílusnál, amelytől a franciák minimum „nagyon idegenkednek”, és az egyetlen biztos módszernek tartják a haj „halottnak” tűnő megjelenésére. Náluk minden a természetes mozgásról szól és a haj tökéletesen tökéletlen megjelenéséről. „A francia nők úgy tesznek, mintha nem érdekelné őket a frizurájuk, de valójában órákat töltöttek azzal, hogy úgy néznek ki, mintha nem is” – teszi hozzá Mallett. „A franciák számára a horrorisztikus haj egyenes és vasalt, egyenes középső elválasztással és kiemeléssel, amely a gyökereknél kezdődik, és egyenesen a hajvégekig fut. Ezt minden francia nő utálja!”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Eléonore Jeanne (@eleonore.leojeanne) által megosztott bejegyzés

Laza melír

A szabályos, precíz melír helyett ők a szabadfelfogásban, de mégis profin vetik be a melírozás műfaját a hajfestésben. A francia nők szeretik a sötétebb árnyékot a hajtöveknél, a világosabb, fakóbb színeket pedig a végek felé. „A színnek diffúznak, lágynak és nem túl határozottnak kell lennie. Szét kell oszlania a hajban, és a szélek felé beolvadnia.

A tökéletes francia frufru

A francia frufru titka a szakértő szerint a vágásban rejlik. „A hosszú frufru vágásakor a végek és a szélek koptatott hatásúak, úgy kell kinéznie a végeredménynek, mint a nadrág aljának, ha nagyon viseltes” – mondja. Felejtsük el a tompa vágást vagy borotvaéles kontúrokat.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sabina Socol (@sabinasocol) által megosztott bejegyzés

Formázás terén a francia nők haja a lágy beszárítás terén marad, semmi hajvasalás, itt legfeljebb göndörítés céljával dolgoznak a hajformázók, puha, lágy hullámokat létrehozva. „A leglustább vendégeknek azt tanácsoljuk, hogy vizes hajjal feküdjenek le – így természetesen kócos hajjal ébrednek!”

Forrás: Vogue

Fotó: Getty Images