Filléres pattanás elleni arcápolóra esküsznek a TikTokon

2023. május 16.
Manapság rengeteg kifejezetten zsíros, pattanásos bőrre készült termék közül válogathatunk, épp ezért nem olyan könnyű megtalálni, mi az, ami tényleg működik. A TikTok felhasználói most azt állítják, sikerült megtalálniuk a pattanásokkal küzdők Szent Grálját!

Sajnos a pattanások és mitesszerek nem mindig múlnak el a kamaszkor végével, így sokan még évekkel később is folyamatos küzdelmet vívnak a tökéletes arcápolási termékek felkutatásáért. A piac óriási: rengeteg a házi praktika, ott vannak a „durva”, kizárólag bőrgyógyászok által felírható gyógyszerek, a tisztítók, szérumok, luxus csodaszerek tárháza pedig gyakorlatilag végtelen. Épp ezért egyáltalán nem könnyű megtalálni azokat a termékeket, amik tényleg működnek.

A TikTok felhasználói azonban most azt állítják, megtalálták a pattanásos bőr – egyik – megmentőjét, méghozzá egy elérhető, 15 dolláros, vagyis nagyjából 5000 forintba kerülő termékben. A CeraVe Acne Foaming Cream Cleanser tisztítójáról van szó, ami egy kíméletes, illatanyag- és parabénmentes termék. A habzó tisztítót mindennapos használatra javasolják, fő hatóanyaga a benzoil-peroxid, ami gyakran előforduló kemikália a pattanásokat célzó termékekben. A benzoil-peroxid hatóanyagú termékek az EU-ban gyógyszernek minősülnek, vagyis patikában tudjuk megvásárolni őket – ebből is látszik, hogy potens vegyületről van szó, ami hatékonyan segít megölni az aknét okozó baktériumokat. Érdemes azonban óvatosan bánni vele: a benzoil-peroxid erősen szárítja a bőrt, ráadásul gyakori, rendszeres használata felgyorsíthatja a bőr öregedését. Ha még nem használtunk ilyen kozmetikumot, azt is mindenképpen ellenőrizzük, hogy a termék nem irritálja-e a bőrünket – először próbáljunk ki egy kis mennyiséget az alkar belső felének bőrén, majd ha ott nem tapasztalunk pirosságot vagy égő érzést, megpróbálhatunk egy keveset az arcunkra is felvinni.

A Popsugar szépségszakértője szintén pozitív tapasztalatokról számol be a termék kapcsán: szerinte a termék kellemes állagú, könnyen használható, és már néhány alkalom után látványos változást okoz a bőrön. Ezzel együtt fontos leszögezni, hogy minden bőr, minden szervezet más, ezért nincs egyetlen tuti módszer, ami mindenkinek működne. Az viszont egyértelműen biztató, hogy a terméket ennyire szeretik a TikTokon – ha már sok mindent kipróbáltunk a pattanások ellen, de még nem igazán jártunk sikerrel, érdemes lehet adni neki egy esélyt. De azért ne felejtsük el, a pattanásos bőr kordában tartásához a rendszeres, kozmetikus által végzett tisztítás és a megfelelő táplálkozás is nagyon fontos!

Forrás: Popsugar, Fotó: Getty Images