Ezt a pontot masszírozd az arcodon, hogy eltüntesd a pattanásokat

2023. március 22.
Az akupresszúra az egyik legismertebb és legnépszerűbb alternatív gyógyászati módszer. Akár hiszünk benne, akár nem, a testünk bizonyos pontjainak stimulálása segíthet az egészségügyi problémák megoldásában. Vagy éppen a pattanások eltüntetésében.
Ezt a pontot masszírozd az arcodon, hogy eltüntesd a pattanásokat
  • A pattanások az esetek túlnyomó részében a hormonháztartás egyensúlyának felbomlása miatt alakulnak ki.
  • Az akupresszúrás pontok stimulálása segíthet a hormonális egyensúly visszaállításában, így az akné megszüntetésében.
  • A TikTok-ra feltöltött videójában a természetgyógyász megmutatta, melyik az a három akupresszúrás pont, ami segíthet, ha pattanásokkal küzdünk.

Az akupresszúra számos problémán segíthet. Enyhítheti például az inszomniát és javíthatja az alvást a láb bizonyos pontjainak masszírozása. Vannak olyan akupresszúrás pontok is a testünkön, melyek az arcon megjelenő pattanások megszüntetésében segíthetnek.

A TikTok-ra töltötte fel videóját Stephanie Flockhart természetgyógyász, akupresszőr. Ebben megmutatta, melyik az a három pont, amit masszíroznunk kell az arcunkon, ha szeretnénk, hogy a hormonháztartásunk ismét egyensúlyba kerüljön. Ez azért fontos, mert az aknék kialakulását leggyakrabban a hormonális kilengések okozzák.

@stephflockhart

Leave me a comment if you want to see part two! #naturalbeauty #acupressure #MyRoutine #WhatILearned

♬ Afterglow – Ed Sheeran

1. A két orrcimpa mellett található akupresszúrás pont

Ha az orrunk mellett oldalt, az orrcimpák tövében található akupresszúrás pontokat stimuláljuk, azzal serkentjük a bőr méregtelenítő folyamatait. Ezeknek a pontoknak a masszírozása csökkenti a gyulladást és pirosságot is, amivel a pattanások keletkezése jár.

Körkörös mozdulattok masszírozzuk az orrcimpa melletti akupresszúrás pontokat a pattanások eltüntetéséhez

Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk az orrcimpa melletti akupresszúrás pontokat a pattanások eltüntetéséhez

Hogyan csináljuk? Mutatóujjainkat helyezzük az orrcimpák tövéhez, és körkörös mozdulatokkal óvatosan, ám határozottan masszírozzuk az akupresszúrás pontot. Befelé, az orrunk felé végezzük a masszírozást 10-15 másodpercig.

2. Az orcákon található akupresszúrás pontok

A pattanások eltüntetését segítő következő akupresszúrás pontok megtalálásához nem kell mást tennünk, csak az orrcimpa mellől kifelé vinni a két ujjunkat. Maradjunk az orr vonalában.

Az akné megszüntetését segítheti az orcákon található két akupresszúrás pont stimulálása

Az akné megszüntetését segítheti az orcákon található két akupresszúrás pont stimulálása

Ez az arc legfőbb szépségpontja, ami az akupresszúrát illeti. Az akné megszüntetésében is fontos szerepe van ezeknek a pontoknak. Ezeknek a pontoknak a stimulálása javítja a vér és az energia áramlását az arcban.

Hogyan csináljuk? Hasonlóan az orrcimpa mellett akupresszúrás pontok stimulálásához, az orcán is két mutatóujjunkkal körkörös mozdulatokkal erőteljesen, ám gyengéden masszírozzuk 10-15 másodpercig.

3. A száj alatt található akupresszúrás pont is segít a pattanások ellen

A harmadik fontos akupresszúrás pont az arcunkon az akné eltüntetéséhez a száj alatt található, az állcsúcs felett közvetlenül. Kiegyensúlyozza a szervezetünk áramlásait, ha ezt a pontot stimuláljuk. Emellett csökkenti az arc duzzanatát, a gyulladt pattanások miatti fájdalmat.

A száj alatti akupresszúrás pont az egyik legfontosabb az akné eltüntetéséhez

A száj alatti akupresszúrás pont az egyik legfontosabb az akné eltüntetéséhez

Ez az akupresszúrás pont azért is fontos, mert masszírozása oldja a stresszt, csökkenti az érzelmi feszültséget, kiegyensúlyozza az érzelmeket. Ugyanis a stressz is vezethet a pattanások kialakulásához.

Hogyan csináljuk? Az egyik mutatóujjunkkal körkörösen masszírozzuk a száj alatti mélyedésben található akupresszúrás pontot. 10-15 másodpercig végezzük a masszázst, ha szeretnénk megszabadulni a pattanásoktól

Az akupresszúrás pontok stimulálása csak akkor hatékony a természetgyógyász szerint a pattanások eltüntetésére, ha rendszeresen végezzük. Ezért azt javasolta, hogy mindennap masszírozzuk meg azt a három pontot az arcunkon, ami segíthet az akné megszüntetésében.

Fotó: Unsplash