Ezek a legjobb fájdalommentes epilátorok idén nyáron

2023. június 08.
Utálod a fájdalmat, de valamiért mégis az epilátoros szőrtelenítést érzed a te műfajodnak? Ma már több fronton is kínálnak beépített extrákat, amelyekkel csökkentik az otthoni szőrtelenítő gépekkel járó kellemetlen érzéseket. Mutatjuk a fájdalommentes epilátor kínálat legjavát.
legjobb-fajdalommentes-epilatorok

Az epilátoros szőrtelenítés mellett szinte kismillió módszer felsorakozik napjainkban, mégis az ezt kísérő fizikai kellemetlenségek – a szőrszálak gyakran fájdalmas, csípő, szúró érzéssel járó eltávolítása – ellenére milliók választása a hétköznapokban egy jó, lehetőleg fájdalommentes epilátor a sima lábakért, hónaljért, vagy akár bikinivonalért. A szálak csipeszes kitépkedése, a gyantázás, szőrtelenítő krémezés és a borotválkozás is mind eltünteti a nem kívánt szőrszálakat, ám az eredmény nem mindegyik esetben olyan hosszan tartó, vagy éppen túl macerás, időigényes.

A kézbe illeszkedő praktikus elektromos eszközöket kifejezetten úgy tervezték, hogy a szőrszálakat közvetlenül a gyökerektől eltávolítsa, ami szuper eredmény a sima bőrfelület érdekében, de semmiképp sem kellemes vagy épp relaxáló időtöltés. A szőr eltávolítása gyökerestől sokaknak kifejezetten kellemetlen élmény, és a cél nem mindig és nem mindenkinél írja felül a kisebb-nagyobb mértékben fájdalmas műveletet.

Fájdalommentes epilátorok

Különösen első alkalommal, vagy hosszú kihagyás után fájdalmas, így a gyártók igyekeznek nemcsak a technikai tudás terén (erősebb motor, hatékonyabb, egészen apró, vékony szálakat elérő fogazat stb.) kiemelkedni, de a fájdalommentesség irányába is minél inkább elmozdulni speciális, minél fájdalommentesebb epilátorokkal. Van, akik nagy frekvenciájú masszázsrendszerrel, aktív, pulzáló rezgésekkel ígérnek gyengéd szőrtelenítést, de itt szerepet kaphatnak a hűtési funkciók (ezek csökkentik a bőr érzékenységét és kényelmesebbé teszik a szőrtelenítést), a párnázott vagy rugalmas fejek (így kíméletesen érintkeznek a bőrrel, csökkentve a fájdalmat) és a beépített világítás is (láthatóbbá téve a kezelt területet, hogy pontosabban és kíméletesebben tudjuk használni a készüléket).

A legjobb epilátorok kínálatában megtalálhatóak a száraz felületen bevethető epilátorok, és a nedves közegben is dolgozó verziók, ezek kényelmes szőrtelenítést biztosítanak fürdés vagy zuhanyzás közben is. Sokaknak így kevésbé fájdalmas művelet.

Panasonic ES-EL90 epilátor
Sokoldalú zseni, két tárcsás, 90 fokban elforduló feje 30%-kal szélesebb a megszokottnál. Kíméletesseg terén is nagyon igyekezett a gyártó a fejlesztésnél, a kifejezetten érzékeny területekre kifejlesztett védősapka, így egészen elviselhetővé teszi a szőrtelenítést, ráadásul a nagyobb fejnek hála, hamarabb is végzünk a művelettel. Vízben is használhatjuk, így valóban kellemesebb, hiszen ilyenkor puhább a bőr és könnyebb eltávolítani a szőrszálakat is.
Braun Silk-épil 9 SkinSpa SensoSmart 9/980 epilátor
Az epillátor a jolly jokerek táborát erősíti, szinte mindent tud, főleg kíméletesen és tartósan szőrteleníteni. Ha a fájdalomtól félünk, mindenképp érdemes fontólóra vennünk, mert itt nagy frekvenciájú masszázsrendszerrel dolgozik a praktikus eszköz a kíméletes szőrtelenítésért. Pulzáló rezgései rendkívül kíméletessé teszik az epilálást, amit a Wet & Dry fejlesztés csak tovább fokoz, hiszen a fürdőkádban és zuhanyzóban is használható a még kellemesebb epiláláshoz.
Philips Satinelle Satinelle Advanced BRE715/00 epilátor
A márka egyik csúcskészüléke kifejezetten gyengéd a bőrhöz. Az epilátor 32 kerámia csipesze hipoallergén anyagból készült a kényelmes kezelés érdekében. A kisebb súrlódás és a nagyobb érintkezőfelület révén könnyen siklanak a bőrünkön. Az érzékeny területekhez speciális sapka tartozik, ráadásul ebben az esetben is több területen bevethető készülékről beszélünk. A vezeték nélküli epilátort ugyanis nedves és száraz használatra fejlesztették ki.
Rowenta Aquasoft EP4930F0 Epilátor
A márka legizmosabb epilátora nemcsak fényűzően néz ki, hanem gyengéden gondoskodik a bőrről is. Az epilálófej speciális anyaga garantálja a maximális csúszást és gyengédséget. A Skin Respect dizájn masszázsgolyókkal rendelkezik, így garantálja az epilálás érzékenységének csökkenését még a test érzékeny részein is.

Tippek a fájdalommentes epiláláshoz

  • A legjobb eredmény érdekében az epilátor használata előtt bőrradírozzuk le az érintett testrészt. A hámlasztás ugyanis eltávolítja az elhalt hámsejteket, és megakadályozhatja a szőrszálak benövését.
  • Az epilátort a testfelszínhez képest 90 fokos szögben helyezzük el és ne nyomjuk rá a bőrre, csak mozgassuk rajta finoman, lazán.
  • Húzzuk feszesre a bőrt a szabadon lévő kezünkkel a gép mozgását megelőzve, majd lassan mozgassuk az epilátort a szőrnövekedés irányába.
  • Fontos, hogy az epilátort ne a szőrnövekedés irányával ellentétes irányba mozgassuk, mivel így csak levágjuk a szőrt a bőrön, és nem távolítjuk el gyökerestől.