Fényvédők, amikre rábízhatod magad

2023. június 15.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, a fényvédelem ma már az év 365 napján kötelező lenne – és hogy meghozzuk a műfajhoz a kedvet, mutatunk is négy mesés fényvédőt.

Szó szerint tulajdon bőrünkön érezzük, hogy a nyarak egyre nagyobb kihívást jelentenek: a napsugárzás mind erősebb, és egyre nagyobb károkat okoz, a melanoma ijesztő mértékben szedi áldozatait világszerte, nem csoda hát, ha a fényvédelem ma már inkább a prevencióról, semmint az öregedés lassításáról szól.

A fényvédelem azok számára különösen nagy kihívás, akik bőre alapból is érzékeny, egy esetleges leégésre szervezetük a legkellemetlenebb tünetekkel reagál: fáj, húzódik, viszket, kipattog, felhólyagosodik. Jó hír, hogy a kínálatban ma már számtalan olyan profi fizikai és kémiai fényvédőt találunk, melyekre nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Mutatjuk a négy aktuális kedvencünket.

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 napvédő

Az 50-es nappali fényvédő sokak nagy kedvence, az ugyanis felér egy hidratáló nappali arckrémmel: textúrája könnyű, bársonyos, könnyen felszívódik, látványosan felélénkíti a bőrt, ráadásul smink alatt is hibátlanul működik. Nem kell félni a maszkszerű látványtól és érzettől, a fényvédő nem hagy zsíros, fehér filmréteget maga után, finoman, puhán védi a bőrt a káros UVA-és UVB-sugárzástól. 

Harangvölgyi Institute Budapest Sun Care face fényvédő

Az érzékeny bőrűek szeretni fogják  az anti-aging hatású fizikai fényvédőt, ami első használatkor sűrűnek hat, de aztán játszi könnyedséggel terül el és szívódik fel, hogy aztán észrevétlen pajzsként védje a bőrt. A krém ereje a szabadalmaztatott, kapszulázott titán-dioxidban, az E-vitaminban, a kamilla -és gyömbérkivonatban rejlik. Ez a termék még azokkal is megszeretteti a fényvédelmet, akik eddig a naptej puszta gondolatától is fulladozni kezdtek. 

NIVEA Sun UV Face Specialist Dark Spot Control – napozó arckrém

A bivalyerős napozó arckrémre szintén bátran rábízhatjuk magunkat, ami a napfény okozta foltok kialakulásának megakadályozását és a már meglévő foltok csökkentését ígéri. Foltok hiányában mi már annak is nagyon örültünk, hogy a fényvédő magabiztosan kiállta az első kánikula próbáját, az pedig csak hab a tortán, hogy smink alá is tökéletes választás: hamar beszívódik, kellemetlen maszkhatás nélkül kísér el egész nap. 

LANCASTER Sun Beauty Satin Dry Oil – száraz napozó olaj 

Finom textúra, mesés illat, aranybarna tónus: az 50 faktoros olaj felér egy kényeztető kezeléssel, ami a naptejekkel ellentétben szinte megköveteli a test gyengéd átmasszírozását. Az egyedülálló formula egyszerre ápolja, védi és táplálja a bőrt, a jó érzés pedig egész nap kitart.