Ezek a legjobb hámlasztó zoknik nyárra

2023. június 21.
A bőrkeményedés-eltávolító készülékek és a sarokreszelők tengelyén kívül keresel kíméletes és kényelmes megoldást arra, hogy babapuha talpbőrt varázsolj a bőrkeményedéseid helyére? Megnéztük, hogy milyen bőrhámlasztó zoknikkal tudod kíméletesen, de nagyon hatékonyan csúcsformába hozni a lábad.
borkemenyedes-hamlaszto-zokni
  • Érdemes a nyári szezonban, nyaralás előtt 1-2 héttel kipróbálni egyet hámlasztó zoknit, ha a sarokreszelővel nem szívesen bíbelődnénk, a pedikűröshöz pedig nincs időnk elmenni.
  • Hatékony megoldás a hámlasztó zokni, de a kezelés után, a hámlás időszakában érdemes zárt cipőre szavazni.
  • Ha nagyon bevált is a módszer, a hámlasztó zokni használatát akkor sem szabad túltolnunk. 

A bőrhámlasztó zoknik kínálata egyre színesebb, tágabb. A kényelmesen, egyszerűen felhúzható zoknik lényegében olyan, speciális formulával felvértezett kozmetikai termékek (mindezt „lábra húzható zacskó” formában tálalva), amelyek segítenek megszabadulni még az egészen vastag, száraz bőrkeményedésektől is, vagyis a talpunkon felgyülemlett elhalt hámsejtektől.

A speciális, zokni formájú termékek 5-6 éve még vakmerő, kicsit bizarr szépségtrükknek számítottak, ám mára már rengeteg szépséggyártó vette fel a palettájára a férfiak által is közkedvelt zoknikat.

A hámlasztó zoknik, a talppuhítás sztárjai

A lábfejre húzható zoknik belső részé speciális kémiai keverékkel vagy enzimekkel vértezik fel, amelyek segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket, és az elszarusodott réteget a bőrről. A legtöbb terméket 1-1,5 órás hatóidő után kell lehúznunk, de akad, amely már 20 perc után szép talpakat ígér, majd alaposan megmosni a lábunkat.

Néhány napon vagy 2 héten belül az elhalt hámsejtek fokozatosan leválnak, a helyüket átadva a puhább, simább, felfrissült talpbőrnek (addig érdemes zárt cipőt viselnünk, hiszen a látvány ebben a szakaszban nem épp esztétikus).

Az összetevők listája sokféle lehet, tartalmazhat aloe verát, zöldteát tartalmazó, AHA/BHA savakat, de akár kaktusz, körte, golgotavirág gyümölcse, citrom és ananász is lehet atombiztos alkotóelem egy jó kis hámlasztó zokniban.

Nagyon fontos, hogy az enzimes hámlasztó zoknik használata előtt mindig olvassuk el a felhasználási javaslatokat. Soha ne hagyjuk a javasoltnál hosszabb ideig a lábunkon, és az is, hogy ne használjuk őket túl gyakran, mert ez túlzott bőrhámlasztás irritációt okozhat. Nézzük, milyen márkák, mely zseniális hámlasztó zoknijait érdemes még beszereznünk a nyaralás előtt – akár magunknak, akár a párunknak keressük a tökéletes lábpuhító megoldást.

A legjobb hámlasztó zoknik

borkemenyedes-hamlaszto-zokni
Bőrkeményedés elleni hámlasztó zokni Feel Well, mentaolajjal és zöldtea-kivonattal
Az 1 pár, vegán hámlasztó zokni aloe verát és zöldteát tartalmazó formulája eltávolítja az elhalt hámsejteket és csökkenti a repedezett bőr kialakulását - bőrreszelő és egyéb mechanikai beavatkozás nélkül. Receptúrája hámlasztó hatású gyümölcssavakat tartalmaz, ezáltal az elhalt hámsejtek könnyedén leválnak az egészséges bőrről. Mentaolaj-tartalmának és nanamenta tea illatának köszönhetően frissességet kölcsönöz a lábaknak.
borkemenyedes-hamlaszto-zokni
Parasoftin bőrhámlasztó zokni
A talpbőrkárosodás súlyosságától függően a Parasoftin összetevői behatolnak a talp bőrébe, felpuhítják az elszarusodott réteget és lehámlasztják a bőrkeményedéseket. Az AHA/BHA savak hatékonyan stimulálják a bőr regenerációját és a bőrmegújító folyamatokat. A komplex kivonatok, (méz- és növényi kivonatok: kaktusz, körte, golgotavirág gyümölcse, citrom, szőlő és ananász) az urea és az allantoin hidratálják a száraz bőrt, elősegítik a bőr regenerációját és az új bőr felépítését, valamint a bőr bársonyossá és puhává válik. A
borkemenyedes-hamlaszto-zokni
Holika Holika Baby Silky Foot hámlasztó maszk a berepedezett lábakra + zokni
A maszk kellemes, hűsítő hatású, és mélyrehatóan hidratálja lábait. Sima, puha tapintású lábak pár perc alatt. Tulajdonságai: száradás és bőrkeményedés elleni védelmet nyújt, meggyorsítja a repedezett bőr gyógyulását, gyengéden exfoliálja bőrét, intenzíven regenerál, puhává teszi lábainkat. Tiszta, száraz lábon használjuk, 15-20 perc után távolítsuk el a maszkot.
borkemenyedes-hamlaszto-zokni
L\'biotica Home Spa Hámlasztó lábmaszk
Hatékonyan eltávolítja a bőrkeményedéseket, regenerálja bőrét és intenzíven hidratálja. Hámlasztja a bőrt a maszk eltávolítása után is, eltávolítja a kemény bőrt, elhalt bőrsejteket és tökéletesen lágyítja a láb bőrét, regenerálja és táplálja a lábainkat. Összetétel: karbamid, papaya és citrom kivonat (regenerálja a bőrt), kamilla kivonat (nyugtatja a bőrt).

 Fotó: Getty Images