Így használjuk profin a barnító sprayt

2023. június 23.
A barnaság már egész évben elérhető, hála az önbarnítóknak. Sokféle lehetőség közül választhatunk, mi most a barnító spray mellett döntöttünk: mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha a maximumot szeretnénk kihozni a termékünkből!
Számos szépségstúdióban megtalálható már az UV-mentes barnítás.
  • Milyen teendőink vannak önbarnítás előtt?
  • Hogyan érdemes használni a barnító sprayt? 
  • Milyen gyakran kell újra használni a barnító sprayt?

Beköszöntött végre az igazi forró és napfényes nyár, ami pedig egyet jelent a strandszezonnal. Azonban sokan szeretnek már a strandra is barnán érkezni – arról nem is beszélve, hogy a napsugarak erősen károsítják is a bőrt. Aki nem szeretne szoláriumba menni, annak tökéletesen választás lehet az önbarnító, azon belül pedig a barnító spray. Most mutatunk pár hasznos tippet a használatához.

Barnító spray használata előtti teendők

Két fontos dolgot kell elvégeznünk az önbarnító használata előtt: a hámlasztást és a bőr hidratálását. Előbbi azért fontos, mert a barnító-készítmények a bőr legfelső rétegét színezik be. Ezáltal, ha az elhalt hámsejtek szívják magukba a színt, akkor sokkal nagyobb az esélye a foltok és az egyenetlen barnulás kialakulásának.

A bőr előre hidratálása pedig azért elhagyhatatlan, mert ha száraz a bőrünk, akkor sokkal jobban „fog” a barnító színe, és hirtelen természetellenes barnaságunk lesz. Azonban ne közvetlenül a barnító spray használata előtt kenjük be magunkat hidratálóval, mert akkor nem fog rendesen felszívódni az önbarnító.

Például: kenjük be hidratálóval a kívánt részt este, majd reggel használjuk a sprayt.

Számos szépségstúdióban megtalálható már az UV-mentes barnítás.

Számos szépségstúdióban megtalálható már az UV-mentes barnítás.

Barnító spray használata

A legfontosabb, hogy a lehető legegyenletesebben vigyük fel a készítményt. Sok termékhez mellékelnek kifejezetten erre alkalmas kesztyűket, melyek megkönnyítik a felvitelt. Egyik testrész se kapjon túl sokat a barnításból, de van pár testrész, amire külön figyelmet kell fordítani, nehogy foltos legyen a végeredmény. A legnehezebb dolgunk a könyök, a kéz, a térd, a lábfej és a hónalj területén van.

Az önbarnítás nem jelent egyet a fényvédelemmel, ezért ugyanolyan nélkülözhetetlen a naptej használata akkor is, ha barnábbak lettünk. Mindig használjunk fényvédőt, ha kimegyünk a szabadba rövidebb vagy hosszabb időre!

A barnább bőr is leéghet – soha ne menjünk napra fényvédő használata nélkül!

A barnább bőr is leéghet – soha ne menjünk napra fényvédő használata nélkül!

Milyen gyakran használjuk a barnító sprayt?

A barnító készítmények hatásának ideje személyenként eltérhet. Sőt, van, akinek egyáltalán nem vagy csak kismértékben tudja a bőre befogadni a barnítót. De alapvetően elmondható, hogy az önbarnítók néhány napig tartják meg színüket a bőrünkön. Ezt az időt kellő hidratálással kicsit meg tudjuk hosszabbítani, ha szeretnénk.

Az egyenletes kopás érdekében pedig ajánlott heti kétszer a bőrradírozás!

Fotó: Getty Images, Forrás: InstyleUSA