Mit gondolj át frufruvágás előtt?

2023. március 22.
A frufruvágás nagyobb döntés, mint azt alapvetően gondolnánk, rengeteg életstílusbeli változást hoz magával. Ezeket a szempontokat mindenképp gondoljuk át!
A frufru vágás nagyobb döntés, mint azt alapvetően gondolnánk – ezeket a szempontokat mindenképp gondoljuk át!

A legtöbben mind eljutunk arra a pontra az életünkben, amikor előjön bennünk egy erős késztetés, hogy igen, na most frufrut vágatunk maguknak. Vezethet ide akár egy szakítás, vagy csak szimplán beleszeretünk Dakota Johnson frizurájába, mindig fontos, hogy erősen átgondoljuk ezt az életstílusbeli (!) döntést. Mutatjuk, milyen szempontokat vegyünk át, mielőtt frufrut vágatnánk magunknak.

Jól fog egyáltalán állni?

Habár a végeredmény tényleg csak a fodrász időpontja után fog kiderülni, számos módszer áll rendelkezésünkre, ha tesztelnénk a frufrunk kinézetét még vágatás előtt. Instagramon és Tiktokon is vannak egészen jó és realisztikus filterek, amikkel meg tudjuk nézni, hogyan állna nekünk a frizura. Érdemes átgondolni az arcformánkat is – ha például viszonylag kis homlokunk van, nem biztos, hogy tarolni fogunk az új hajunkkal. Mindenképp konzultáljunk a fodrászunkkal, hogy milyen típusú frufrut ajánl nekünk az arcformánk szerint!

Frufrumosás minden egyes nap

Mivel a frufrunk hozzáér a homlokunkhoz – ami napközben természetes módon faggyút termel, nem beszélve a hidratáló és fényvédő folytonos applikálásról – könnyen zsírosodni fog. Habár egy száraz sampon beszerzése rengeteget segíthet, szinte elkerülhetetlen, hogy a reggelünket frufrumosással kezdjük. Arról nem is beszélve, hogy a frufru nem arról híres, hogy magától szépen a helyére szárad, így a besütéséről/ szárításáról is gondoskodnunk kell. Mindez mindenképpen hozzá fog adni 10-15 percet a reggeli rutinunkhoz.

Havi szintű frissen tartás

Amíg a hajvégeket elég pár havonta – valljuk be, néha félévente – vágatni, a frufruval nehéz dolgunk van, hiszen ha túl hosszúra nő, már akadályozni fog minket a mindennapos életünkben. Számoljunk azzal, hogy frufrutrimmelésre 3-5 hetente kell járnunk. Persze megtanulhatjuk a saját frufrunkat is vágni, bár ezzel csak óvatosan!

Sok idő lesz a váltás

Ha pedig megunjuk a frufrunkat, számolni kell a lenövesztés fájdalmas időszakával is. Attól függően, hogy milyen frufrut vágatunk, elég kínos tud lenni a frizurától való szabadulás. Oldalra vagy fel kell tűznünk a hajunkat, hogy ne lógjon folyamatosan a szemünkbe, ez pedig hónapokig is eltarthat.

Csak fokozatosan

Érdemes először egy „szellősebb” frufru fazont választanunk, ha még nem vagyunk 1000%-ig biztosak a döntésünkben. A függönyfrufru amúgy is reneszánszát éli jelenleg – tökéletes választás a kezdő frufrusoknak, hiszen ha nem tetszik, könnyedén lenő az arcunk szélén.

Fotó: Getty Images