Katie Holmes mindent megmutatott, amit szerettünk a ’90-es években

2023. szeptember 13.
Míg sokan mélyen hallgatunk a fiatalkori sminkbotlásainkról és lezártnak tekintjük a régi sminktrükkjeinket, addig Katie Holmes egészen a 90-es évekig nyúlt vissza egy jellegzetes sminkinspirációig. Nézzük az 1999-et idéző szemceruzatrendet újragondolva!
Katie Holmes szemceruza

A retró sminktrendek között a legforróbb időszaknak idén ősszel egyértelműen a 90-esek évek számítanak. A vadító sörényekhez, matt szájkifestésekhez, és rengeteg egyéb rég letűnt makeup divathoz nyúlnak vissza a közösségi médiás platformokon a „beauty érzékeny userek”. Például a hangsúlyos szemvonal megrajzolásához.

Van, ami az idő távlatából nézve és újragondolva sem szépül meg, és van, aminek jót tesz egy az ezredforduló utáni reboot. Ilyen a Katie Holmes által nagy merészen a New York-i divathétre bevetett ’90-es éveket idéző sminkje, aminél erősen megnyomta a szemceruzát a színésznő sminkese. Holmes egy Madewell-rendezvényen viselte a retró sminket. A komoly stratégiai elhelyezést feltételező makeuppal úgy festett, mintha egyenesen 1999-ből érkezett volna meg a következő szezon darabjait felvonultató bemutatóra.

Szemceruza a ’90-es évekből

Vincent Oquendo sminkes olyan sztárokkal is dolgozik, mint Gabrielle Union, Lily Collins, vagy éppen most Katie Holmes. Egy klasszikus fekete szemceruzához nyúlt, hogy a múlt és a kilencvenes évek gimis tiniéveit idéző kontúrt megjelenítse a színésznő szemvonalán.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vincent Oquendo (@makeupvincent) által megosztott bejegyzés


A sztársminkes ugyanakkor nem csak a felső szemhéj vonalán dolgozott, hanem Katie Holmes szemeinek felső és alsó vízvonalán is, hangsúlyozva a belső sarkokat, hogy még jobban kiemelje a világoszöld szemszínét. Az apró kis finomítással és a szofisztikáltabb vonalhúzással tényleg extra szép verzióban prezentálta a 90-es évek nagy kedvencét, amelyet azért anno sokan hajlamosak voltak izomból megalkotni. Oquendo ezzel a sminkkel egészen jó példát mutat most arra, hogy lehet a fekete szemceruzával több fronton is, de szépen, kifinomultan dolgozva haladni a szem vonalán – anélkül, hogy smokey eye, cicaszem vagy neadjisten egy, a valóban a 90-es éveket idéző, kíméletlen fekete keret lenne a végcél.

Tökéletes ’90-es évek hatás

Egyébként Holmes sminkjének a többi része is a ’90-es évek tónusát tükrözte, karcsú, ívelt szemöldökkel, friss bőrrel és egészen kevés, csillogó szájfénnyel „ajándékozta meg őt” Vincent Oquendo a „kevesebb több” jegyében. A színésznő üdítő színfoltnak számító sminkje, szemceruzája mellett a haja is megérdemel egy pár szót. A szexi, hullámos tincseket természetesen nem maga Katie szárította, majd borzolta 10 perc alatt divatbemutató-kompatibilis frizurává. DJ Quintero fodrász felelt érte, aki egyébként állítólag gyakran dolgozik együtt a hírességgel.

Forrás: Allure, fotó: Getty Images