Estére soha nem marad smink az arcodon? Ez az arcápolási trükk segíthet

2023. szeptember 19.
Sokan úgy vélik, a tartós smink titka a sminktermékekben rejlik. Sajnos a minőségi smink nem elég! Sokkal inkább a bőrápolási rutinunkra kell nagyobb figyelmet szentelni.
Az arcápolási rutinunkon kell javítani, ha a smink tartósságát növelnénk.

Ezúttal a bőrápolási rutinról lesz szó, nem a sminkekről. Ugyanis a bőrtípushoz igazított rutinnal szuperül előkészíthetjük a bőrünket azért, hogy a smink egész nap kitartson.

Minden az előkészítésen múlik

A szép, tartós smink a szakszerűen alkalmazott bőrápolással kezdődik. Tulajdonképpen ez a titka a belső ragyogásnak. A bőr előkészítése a legfontosabb lépés a sminkrutinban. Ez határozza meg, hogy a smink hogy fog kinézni, milyen tartós lesz a nap folyamán. Itt lehet kezelni a bőrrel kapcsolatos olyan problémákat, mint a bőrszárazság vagy a zsírosodás. De segíthet kisimítani a bőrt és minimalizálni a pórusokat is.

Hialuronsav és C-vitamin a fókuszban

A szakértők szerint bőrelőkészítéshez érdemes olyan termékeket keresni, amelyek hialuronsavat és C-vitamint tartalmaznak, mert ezek hidratálják a bőrt és szuper vásznunk lesz a sminkeléshez. 

Szilikonos primer a simaságért

Végül, nem szabad kispórolni a primert sem az alapozás előtt. A legjobb, ha olyan terméket választunk ehhez, ami szilikonokat tartalmaz, mert az simaságot ad a bőrnek. 

Túlkenni sem szabad!

A legnagyobb szarvashiba, amit elkövethetünk, az az, ha olyan bőrfelületre sminkelünk rá, amin előtte nem szívódott be teljesen a termék. Ez nem biztos, hogy idő kérdése, testesebb krémek, szérumok, olajok a reggeli rutinban túl soknak bizonyulhatnak, ezeket érdemesebb éjszakára használni, majd reggel lemosni őket az arcról.

Persze az sem mindegy, milyen bőrtípusunk van, szárazabb bőr testesebb krémet is elbírhat reggel, míg egy zsíros arcbőr mattító hatású hidratálót kell, hogy válasszon reggelre. 

Forrás: Marie Claire UK, Fotó: Getty Images