Hajtődauer az új kedvenc a lelapult haj ellen

2023. szeptember 29.
A koreai hajtődauer viharos sebességgel veszi be a közösségi média beauty feedjeit. Hogy miért is ilyen népszerű? Egyszerű a válasz: soha nem látott tartást, és csábos, profi beszárítást idéző frizurát biztosít.
koreai hajtődauer

Sokunknak örök álmunk, hogy egy otthoni masszőr és a napi hajbeszárítást garantáló ügyes kezű fodrász lesse minden kívánságunkat. Utóbbit, ha nem is ebben a formában, de állítólag már elérhetjük, mégpedig a „Korean root perm”, vagyis a kifejezetten a hajtöveknél bevetett, úgynevezett koreai dauernek hála. 

A hajkezelés népszerűsége szinte garantált volt, hiszen tényleg nők milliói vágynak a jó tartású, dús haj érzésére világszerte, a koreai hajtődauert népszerűsítő és méltató posztok özönét pedig már most alig lehet követni. Dél-Korea híres az innovatív szépségápolási kezeléseiről, újító, hatékony formulákról, az interneten jelenleg a legtrendibb hajtódauer pedig még inkább megerősít bennünket abban, hogy az ázsiai országban az első utunk nagy eséllyel egy helyi fodrászszalonba vezetne. Csak a TikTokon eddig több mint 69 millióan néztek meg „Korean root perm” hashtag alatti tartalmakat.

A közösségi médiában található videók nagy részét egyébként ténylegesen is a dél-koreai fodrászszalonokban forgatták, de bizakodásra ad okot, hogy a megjelenéshez használt termékek és technikák már az Egyesült Államokban is elérhetőek. „A nagy, dús haj az utóbbi időben óriási trend, és a hajtődauerek egyszerű lehetőséget kínálnak a jó tartású, sikkes megjelenés elérésére anélkül, hogy minimum hetente be kellene száríttatni a hajunkat” – mondja Guy Tang Los Angeles-i fodrász a trend kapcsán, amelyet egyébként férfiaknak is ajánlanak.

@naam.za_

Root perm is here for all the Naamza’s who want volume without curly hairs 🙋🏻‍♂️ #rootperm #kbeauty #asianhair #koreanperm #perm #menshair #koreanfashion #koreanstyle #kpop #asianhaircut

♬ m.A.A.d city – Kendrick Lamar

Az új money piece: hajtődauer 

A hajtődauer népszerűsége együtt jár a „kevés karbantartást” igénylő szépségtrendek térnyerésével. Az emberek jelentős része egyre inkább az évente néhány alkalommal való karbantartást igénylő, tartós hatású szépségápolási kezeléseket választja – időt és pénzt spórolva ezzel. Pontosan ebbe a kategóriába tartoznak a hajtődauerek is – itt ugyanis elég kéthavonta egyszer két-öt órát a szalonszékben tölteni.

Nagy előnye, hogy több lépés is kiesik az alap hajrutinból, a hővédő készítmények, a  beszárítókefe, a hajcsavarók, sok eszközünk kispadra kerülhet egy hasonló kezelésnek hála. „A hajtődauerek kiküszöbölik ezen termékek mindennapos használatát, a gyökereknél adnak tartást a hajszálaknak, rövidítve ezzel a formázási időt” – nyilatkozta a Los Angeles-i székhelyű Sophie Gutterman fodrász.

Ava Lee szépséginfluencer is felült a hajtődauer vonatra: nemrégiben posztolta is személyes tapasztalatait egy koreai szalonban szerzett dauerrel kapcsolatban. Ha érdekelnek a tapasztalatai, kattints az alábbi videóra! 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

AVA 주원 (@glowwithava) által megosztott bejegyzés

Forrás: Allure Fotó: Getty Images