Ezzel a trükkel teszik élettelivé az ősz hajat a sztárok

2023. szeptember 21.
A halszálkás melír az őszülő sztárok kedvence. A ragyogó, természetes hatású hajfestés a legelegánsabb módszer, ha szép lassan el akarjuk fogadni az ősz hajszálainkat is.
osz-haj-melir

Az őszülés soha nem volt elegánsabb, legalábbis az egyik legpozitívabb hajfestési trend alapján. Nem titok, hogy a koronavírus óta eltelt években egyre erősebben érezteti hatását a természetesség trendje, nem csupán a sminkekben és arcápolásban, de a hajfestési szokásokban is. Elkezdtük keblünkre ölelni a természet adta árnyalatokat a hajunkban, és ez alól szerencsére már az őszes, fehér tincsek sem jelentenek kivételt.

A halszálka melír feldobja az ősz hajat

A legtöbb nő számára az első ősz szálak persze még mindig nehéz pillanatokat okoznak, de a legújabb hajfestési trenddel talán kicsit könnyebben fogadhatjuk el a lelkünknek sokszor még „korai” őszülés vagy ősz hajszálak létezésének tényét. A halszálka melír egy olyan technika, amellyel könnyebben barátkozhatunk az őszesen csillogó tincseinkkel. A halszálkás festési technika eredményeképpen meseszépen olvad egybe a többféle hajszínárnyalat, a festett rész a természetes hajszínnel. Az angolul fishbone highlights néven futó hajfestésnek olyan híres rajongói is vannak, mint Gwyneth Paltrow és Sarah Jessica Parker.

„Mindig is a halszálkás melírtechnikát használtam – ami abból áll, hogy a fóliákat halszálkaszerűen, ferdén visszük fel –, mert szeretem a finoman keveredő színeket” – mondja Zoe Irwin hajfestőmester. „Itt arról van szó, hogy harmonikusan keveredjenek össze a különböző árnyalatok, vagyis a hangsúly nem az ősz tincsek teljes elrejtésén van.”

Többdimenziós árnyalat az ősz hajban

Ezzel a módszerrel a különböző árnyalatok kombinációja nemcsak gyönyörű, többdimenziós színt hoz létre a hajban, (meglepően természetes hatást keltve) de nagyszerű módja annak is, hogy esetleg később szép lassan áttérjünk majd teljesen őszbe is akár – ha úgy érezzük, hogy eljött az ideje.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Patricia Scissons (@pscissons)

Sötétebb hajon is működik a halszálka melír

A technika egyébként sötétebb hajszíneken is működik. „Azok számára, akiknek sötétebb, őszülő haja van, egy középtónust ajánlok, úgy, mint mondjuk egy sötétszőke, és finoman beleszövöm a hajba” – mondja Irwin, aki emellett nagy rajongója a halszálkás melír más modern technikákkal való kombinálásának is. Ilyen az arcot keretező babamelír, vagyis a money piece, vagy a „balayage, vaskos, tengerparti hatású texturált hajvégekkel.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Leslie Kunhardt de Cruz (@lesliekunhardt)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jasmine🫶 @zzylee (@hairbyjazze)

Forrás: Vogue, fotó: Getty Images