Menyasszonyi manikűrök némi csavarral

2023. október 11.
Letisztult, rejtélyes és egyedi: az esküvői manikűr mára egy olyan önálló műfajjá nőtte ki magát, ahol egymást érik az elképesztőbbnél elképesztőbb megoldások.

A menyasszonyi frizurák és sminkek mellett a manikűr is a kreatív lehetőségek végtelen tárháza, ami bőven megengedi a kísérletezgetést, a játékot és megannyi csavart, hogy a nagy nap ezzel is egy kicsit különlegesebb legyen. Hoztunk néhány esküvői körmöt inspirációul:

Kisgöncöl

A horoszkópok óriási sikere adja az egyik legfelkapottabb körömmotívumot, az állatövi csillagképekét. Az egyes jegyek rajzai bár mindössze néhány apró pontból állnak, mégis nagyon egyediek. 

Menyasszonyi manikűr gyöngyökkel

A leggyakrabban kért esküvői köröm az áttetsző rózsaszín alapra felhordott apró gyöngyös minta, aminek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Bájos csavar lehet a gyöngyökkel kirakott szerelmes monogram. 

Virágözön

Aki minimalista, de mégis egyedi megoldásra vágyik, a kézzel festett fehér virágoknál nem választhat szebbet, kedvesebbet és találóbbat a nagy napra. 

Akinek a fehér virág letisztultsága túl kevés, próbálkozhat apró virágokkal, amik egyszerre merítik ki a romantikus és a mesés jelzőket. 

A körömdíszítés műfaján belül igazi inspirációt jelenthetnek a népviseleti hímzések virágai vagy épp a füveskönyvek, amikhez jellemzően pazar illusztrációk készülnek. 

Egy csipet geometria

Kör, háromszög, trapéz vagy négyzet: mindegy, melyik volt a kedvenc idomunk matekórán, biztos, hogy a legrövidebb körmökön is csodásan mutat majd. 

Töröttüveg-hatás

Az egyik legfényesebben csillogó manikűr ötletét az üvegszilánkok adják, amik felérnek egy színes prizmával. 

Szívvel

A szerelemről szól a szívecskékkel játszó manikűr, amely a hosszabb körmökön mutat igazán jól.

Ombre

Az ombre manikűr nemcsak a hétköznapok során, de esküvőre is jó választás, pláne, ha a választott szín a virágcsokorral, a sminkkel vagy épp a színes menyasszonyi ruhával is harmonizál.

Manikűr mint ékszer

Néhány esküvői manikűr esetén igaz, hogy a lakkozás és a díszítés olyan látványosra sikerül, hogy az felér egy ékszerrel. Az alábbi alkotás pont ilyen.

Forrás: Vogue Fotók: Getty Images