Olasz manikűr: a profi titok, amitől a rövid köröm is hosszabbnak látszik

2023. augusztus 15.
Akit lassan növő körömmel áldott meg a sors, de nem akar műkörmöket építtetni, annak lehet jó hír, hogy az olasz manikűrrel hosszabbnak tűnhetnek a rövid körmök, és így az ujjak is.
Olasz manikűr hosszabb köröm körömlakkozással
  • A tudatos és okos lakkozás az olasz manikűr kulcsa.
  • Azt az illúziót kelthetjük a megfelelően felvitt körömlakkal, mintha hosszabbak lennének a körmeink.
  • Legjobban egyszínű körmökkel működik az olasz manikűr.

Az olasz manikűr az okos lakkozással nyújtja meg és mutatja hosszabbnak a rövid körmöket is. „Klasszikus egyszínű körömlakkal működik a legjobban – mondta Alex Teleki sztármanikűrös az olasz manikűrről. – Olyan közel kell kezdenünk a körömfestést a körömágyhoz, amennyire csak lehet. De nem szabad a bőrhöz érnünk. Ezután hosszanti irányban kell festeni a körmöt. De egy hajszálvékony helyet kell hagynunk a köröm végén, ahova nem ér el a lakk.

@thehotblendofficial

Italian Nail Paiting Technique 🇮🇹🫶#buildergel #biab #gelnails #nailtech

♬ Sky Aesthetic – Tollan Kim

Többszínű körömmel is működik az olasz manikűr?

Az olasz manikűrt a körmök végén is alkalmazhatjuk. Ellentétben a francia manikűrrel, ahol a köröm hegyének félhold alakú festése egészen a köröm szélénél indul, az olasz manikűrnél feljebb, a köröm közepénél indulunk. „Mind a jobb és a bal oldalon a középvonaltól húzzuk a második színt, így formázzuk meg a köröm hegyének U-alakját” – magyarázta Teleki. Ettől még hosszabbnak tűnhetnek a körmök.

Mivel tűnhet még hosszabbnak a köröm?

Az olasz manikűr egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen a műköröm sokak számára kényelmetlen és kellemetlen. Ha hosszabb körmöt szeretnénk, a lakkozáson túl más trükköt is bevethetünk. „Az olasz manikűr mellett hasznos, ha a körömágynál eltávolítjuk a felesleges bőrt és a kutikulát feltoljuk. Ez is hosszabbítja a körmöt – magyarázta a sztármanikűrös. – Kulcsfontosságú a köröm alakja is, ha azt szeretnénk, hogy a széles, rövid köröm hosszabbnak látsszon.”

A legjobban a szögletes vagy kissé ovális körmökkel működik az olasz manikűr. Viszont a már eleve hosszabbra formált körmök esetében – a hosszú, mandula vagy négyszögletű körömnél – keskenyebbnek látszik a körmünk tőle. A manikűrös ebben az esetben nem javasolja az olasz manikűrt, inkább azt tanácsolja, a hagyományos francia körmöket válasszuk.

Forrás: British Vogue, fotó: Unsplash