Szakértő árulja el, mit szabad felvenni, és mit érdemes kerülni egy esküvőre

2023. július 03.
A nyárral bizony az esküvői szezon is eljött. Dinah Van Tulleken divatszakértő elárulja a tökéletes outfit hét szabályát, ami szerint érdemes öltözködnünk, ha vendégként mi is hivatalosak vagyunk egy menyegzőre.
Szakértő árulja el, mit szabad felvenni, és mit érdemes kerülni egy esküvőre

A tökéletes esküvői outfit mindig nagy fejtörést okoz, hiszen kismillió illemszabályt kell betartanunk még akkor is, ha alig ismerjük az ifjú párt. A leggyakoribb hiba az, hogy túl konzervatív öltözéket választanak a násznép tagjai, például egy szürke kiskosztümöt, ami az irodába tökéletes, de valakinek a nagy napjára egyáltalán nem illő viselet. Ha valami különlegeset, de nem figyelemfelkeltőt szeretnénk, akkor ezeket a szabályokat érdemes betartanunk:

Inkább ruhát

Rengeteg elegáns overall és női öltöny közül csábít minket, de a ruha mindig a legjobb választás. A lényeg, hogy kerüljük a túl rövid szoknyákat, hiszen az esküvő egy részén ülni fogunk, ami így még többet mutathat belőlünk, mint szeretnénk.

Színek

A fekete nagyon divatos választás, de esküvőkre érdemes kerülni, mert temetéshez illő öltözet. Kiegészítőkön viszont remekül mutat! A színeket illetően inkább inspirálódjunk az esküvő hangulatából, amiről akár előre is érdeklődhetünk a pártól.

Extrém

Meleg időben nincs szükség arra, hogy az outfited passzoljon a kabátodhoz, ezért nyugodtan válassz valami nagyobbat, például fodros ruhát – de azért ne legyen túl feltűnő!

Mindenre van megoldás

Ha szeretnénk eltakarni a karunkat, nyugodtan viseljünk egy lenge rövid vagy hosszú ujjú ruhát.

Variálhatóság

Vásároljunk ügyesen. Érdemes sokoldalú ruhát választanunk, amit nem csak egy esküvőre veszünk fel, hanem még utána is számos alkalommal és különféle kiegészítőkkel viselhetünk.

Kényelem

A cipőt tekintve soha ne becsüljük alá az állással és tánccal töltött időt, ezért törekedjünk a kényelemre.

Fejfedő

Ne felejtsük el a kalapot. Ha kedveljük a fejfedőket, akkor az esküvő a tökéletes alkalom a viselésükre, legyen szó egy különleges fejpántról vagy egy széles karimájú szalmakalapról.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images