Werkvideó egy halloween-sminkfotózásról

2023. október 16.
„Hogyan ötvözhetőek az aktuális sminktrendek a halloween-lookokkal?” – ezt a kérdéskört járta körül nagyon szépen és pontosan Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője, aki ma egy izgalmas werkvideóval, hamarosan pedig látványos inspirációs fotókkal és halloween-sminktippekkel jelentkezik.

Idén nagy halloween buliknak nézhetünk elébe, ezért az volt a legutóbbi fotózásunk célja, hogy olyan sminkeket hozzunk létre, melyek nemcsak spookyk, de csinosak és divatosak is. Ez a fúziós elgondolás megengedi, hogy trendik lehessünk, de mégse lógjunk ki a halloweeni elvárásokból, hiszen már sokan nem akarnak csontvázként vagy kibelezett nyakkal bevonulni egy menő partira. Félreértés ne essék, nem vagyok semmi extremitás ellenzője, de azt vettem észre, hogy a fashionista szereplők ezen a napon kevesebb inspirációt kapnak, mint a „spookkerek”. (Ilyen szó eddig nem létezett, de nem baj…

Íme, a halloween-fotózás legizgalmasabb pillanatai, és pluszban egy kis ízelítő a holnap megjelenő inspirációs lookokból!

Mágó-Németh Gordana – NSM Senior Team, Fejdísz: In Nirvana Overdose, Modell: Kovács Anna, Fotó: Veréb Barbara

Ha pedig további kevésbé rémes sminkinspirációkat szeretnél nézegetni, érdemes egy pillantást vetned Páll Adrienn tavalyi sminkválogatására is. Az NSM Senior Teamjével készítettek jó néhány olyan lookot, amik utalnak a misztikus túlvilágra, de talán könnyebben tudnak velük azonosulni, és mellette szépek is maradnak azok, akik idegenkednek a megszokott – halálfejes, vérző vagy épp pókos smink tematikától.  A félelmetes maszkok és arcfestések világán túl is van jó néhány izgalmas megoldás, erre következik néhány látványos példa.

halloween-sminkFotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Tóth Szabina Alexandra Fejdísz: Kerényi Virág, Smink/haj: Stefán Ági – NSM Senior Team

Ági Szűz Mária alakját jelenítette meg modern formában, egy gyönyörű fejdísszel felékesítve. A Madonna-alakokat rendszerint átszövi az örök anya fájdalma fia végzete felett. A túlélő szemtanú tekintete megközelíthetetlen erőt sugároz. Azt az erőt, ami az anyák sajátja szerte a világon.

  • Készíts egységes, natúr-matt bőrfelszínt, egy jól fedő alapozóval és korrektorral. A mai sminkeknek megfelelően maradjon egy kis természetes bőrfény az arc highlight pontjain, így púderre nem lesz szükséged.
  • A smink a vörös hűvös tónusát jeleníti meg minden ponton. A monokróm színhasználat fenséges hatást eredményez.
  • A szemeken erőteljes nyújtott satírt készíts, sőt az alsó pillasort is kontúrozd ugyanezzel az árnyalattal. A vérvöröst megjelenítő szemfesték és szemkihúzó stilizáltan utal a témára.
  • A szájszín lángoló, de a mai trendnek megfelelően nem „túlgondoltan” kontúros.

További kevésbé rémes halloween-smink inspirációkért kattints IDE!

Vezető kép: Getty Images