A legújabb szépségkezeléseket teszteltük

2023. október 30.
Nyár utáni regenerálás, természetes ráncsimítás, bőranalízis és felkészítés a vörös szőnyegre: a Marie Claire szerkesztősége csupa új és extra kezelésnek vetette alá magát. Tapasztalatainkkal segítünk a lehető legjobb formába kerülni.
uj-szepsegkezelesek-teszt

Látványos feszesítés

Gigi CollAge kezelés, Dita kozmetika
ditakozmetika.hu
Ár: 25 000 Ft

Aki tesztelte: Tamás Anita integrált felelős szerkesztő

Éppen a kezelés előtt landoltak a postafiókomban az előző napi sajtóeseményen készült képek, és bár öröm volt nézegetni a jó hangulatú fotókat, bosszantott a látvány: a mosolyráncaim már nem csak apró barázdák, és nem csupán akkor látszódnak, ha nevetek. Szabóné Tatár Piroska, a Dita szalon tulajdonosa, kozmetikusmester azzal fogadott, hogy másfél óra múlva ezekre sem lesz gondom. A Gigi újdonságát, egy frakcionált, mátrixpontos rádiófrekvenciás eljárást, a CollAge-et alkalmazta az arcomon és a nyakamon, amelyet kifejezetten a tónusát vesztett, megereszkedett, idősödő bőr szerkezetének javítására fejlesztettek ki. A noninvazív, fájdalommentes, egész évben végezhető beavatkozás különlegessége, hogy rendkívül mélyen, ugyanakkor nagyon sűrűn elhelyezkedő pontokban hat, és nemcsak azonnali feszesítést eredményez, hanem a kollagéntermelés fokozásának köszönhetően a hatása három-hat hónapon keresztül érezhető. Piroska nem túlzott: a kezelés utáni tükörképem (simább arcbőr, definiáltabb állív, megemelkedett szemöldök) sokkal jobban tetszett, mint a sajtófotókon látottak!

Marie Claire-tipp: Egy ilyen, kollagéntermelés stimuláló kezelést követően érdemes nagy figyelmet szentelni az otthoni ápolásnak. Az arcbőr ilyenkor különösen igényli táplálást, reggel-este bánjunk bőkezűen a nedvességmegkötő alkotóelemekben vagy mélyhidratáló olajokban gazdag szérumokkal, krémekkel.

Zsírgyilkos duó

Lipo- hideg lézeres zsírbontás HIEMT + RF elektromágneses zsírégetéssel és izomépítéssel kombinálva
fogyasztocentrum.com
Ár: 9000 Ft (fél óra) és 17 000 Ft (1 terület, 1 alkalom)

Aki tesztelte: Békefi Eszter művészeti vezető

Ha tényleg látványos és hatékony fegyvert keresünk, amely egyszerre csökkenti a zsírpárnát, feszesíti a bőrt, sőt még az izomtömeget is növeli, akkor itt a megoldás. A Fogyasztócentrum kombinált eljárása mindhárom kívánalmunknak eleget tesz – ezt a saját bőrömön, illetve combomon tapasztaltam. Az első, mindössze egyórás kezelés után is szemmel látható volt a változás: a bőröm simább, feszesebb lett, a combom vékonyodott. Elsőként a Lipo- hideg lézeres zsírbontó gép kezelőegységeit rögzítették rajtam, amelyek célzottan csökkentik a felesleges zsírpárnákat. A lézersugár feloldja a zsírsejteket, amelyek a méreganyagokkal együtt a nyirokrendszeren keresztül távoznak. A mindössze fél óráig tartó kezelés egyáltalán nem kellemetlen, és igény szerint többször is megismételhető. Ezután a HIEMT+ RF elektromágneses energiával dolgozó, intenzív zsírégetésre és izomépítésre kifejlesztett technológia dolgoztatta meg a combomat: fél óra alatt húszezer guggolásnak megfelelő izommunka megy végbe, 16 százalékkal nő az izomtömeg, míg a zsírszövet 19 százalékkal lesz kisebb a kezelt területen. Ezt a hatékonyságot ilyen rövid idő alatt edzőteremben képtelenség elérni. A maximális és tartós végeredményhez a HIEMT + RF-ből négy-hat alkalom a javasolt két-három héten belül.

Marie Claire-tipp: A kezelés napján minimum három liter vizet kell fogyasztani, hogy segítsük a feloldódott zsírsejtek és méreganyagok eltávolítását, továbbá kerülni kell a cukros, illetve szénhidrátban gazdag ételeket.

Irány a vörös szőnyeg

iS Clinical Fire & Ice kezelés, Purity szalon
purityshop.hu
Ár: 27 000 Ft

Aki tesztelte: Rózsa Ágnes szépségszerkesztő

Gálaeseményre ugyan nem készültem, de arra nagyon kíváncsi voltam, hogyan hat az arcbőrömre a Hollywoodban csak red carpet, azaz vörös szőnyeg arckezelésként jegyzett fiatalító eljárás. Az ígéret szerint amellett, hogy tökéletesíti és újraépíti a bőr szerkezetét, kisimítja a ráncokat, mélyen tisztítja a pórusokat, szebbé, egyenletesebbé teszi az arcszínt. Nos, ez mindegyik jól jött volna, és nem is kellett csalódnom. Kicsit tartottam attól, hogy a „tűz és jég” elnevezés némi kellemetlenséget takar, de valójában annyit jelentett, hogy a gyengéd tisztítás után egy felmelegedő, enzimes peeling került a bőrömre, majd ezt követően egy hűs eszköz fokozta a hatóanyagok felszívódását. Az érzékeny arcbőröm jól viselte a kíméletes peelinget, és a melegség is relaxálóan hatott. Ugyanígy a hűtő hatású masszázs, amellyel egy olyan biológiai koncentrátumot masszírozott be Mihály Erika kozmetikus, amely hidratál, helyreállítja és serkenti a bőr természetes regenerációs mechanizmusát. Olyan külsővel távoztam a kezelésről, mintha egy hete napi kilenc-tíz órát töltöttem volna pihentető alvással: a bőröm üde volt, ragyogott és rugalmasnak éreztem.

Marie Claire-tipp: Peelingezés után néhány napig érdemes otthon a megszokottnál több szérumot, krémet használni: az alaposan megtisztított bőr igényli és extrán hasznosítja ilyenkor a fiatalító-tápláló összetevőket.

Fotó: Getty Images

A teljes cikket keresd a legfrissebb Marie Claire magazinban az újságárusoknál!